Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Condiţiile de creditare la nivel mondial ar urma să continue să se îmbunătăţească în 2018, pe fondul accelerării ritmului de creştere a economiei mondiale la 3,2% în 2018, după un avans de 2,5% în 2016, a estimat joi agenţia de evaluare financiară Moody\'s Investors Service, informează Reuters.

'Politicile monetare relaxate, un impact negativ mai mic al politicilor bugetare şi un sentiment general bun vor susţine creşterea economiilor avansate, în timp ce politicile centrate pe creştere din China, stabilitatea preţurilor materiilor prime şi relansarea comerţului mondial vor susţine creşterea ţărilor emergente', se arată în raportul Moody's.

Contextul global favorabil ar urma să se traducă printr-o diminuare a ratei falimentelor, prognoza Moody's prefigurând o rată de 1,8% în 2018, faţă de 2,6% în 2017 şi 4,5% în 2016. De această scădere ar urma să profite în special sectorul petrolului şi gazelor, în care au avut loc majoritatea falimentelor şi ajustărilor în ultimii doi ani, adaugă agenţia de evaluare.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.