Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Înainte de Revoluţie, aproape că nu exista puşcărie din România în cadrul căreia să nu funcţioneze un atelier, o fermă sau chiar o fabrică, şi unde deţinuţii aveau un loc de muncă asigurat, iar dacă acea „industrie” ar putea fi refăcută, bugetul ANP ar creşte cu 30 de milioane de euro.

Proiectul de refacere a industriei penitenciarelor din România - care aparţine Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) - presupune construirea, în primă fază, a unui număr de aproximativ 20 de fabrici, unde ar putea lucra aproximativ 10.000 de deţinuţi.

„Este un proiect foarte important, de masă, ce ar putea crea locuri de muncă pentru deţinuţi şi posibiltatea pentru ei de a se integra mai uşor în societate, după ce ajung în libertate. În prezent, sunt foarte puţini deţinuţi care ies la muncă, pentru că este destul de costisitor să-i păzeşti în exteriorul puşcăriei. Cu un astfel de proiect, în care penitenciarele să aibă fabricile lor, deţinuţii ar munci acolo şi nu ar mai sta 23 de ore pe zi în cameră să joace barbut. Pe de alte parte, câştigurile la bugetele penitenciarelor pot fi destul de consistente”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul FNASP, Sorin Dumitraşcu.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.