Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat sambata, la Iasi, ca in ultimii 10 ani au finalizat liceul 1,9 milioane de elevi, iar aproape 900 de mii dintre ei au picat examenul de bacalaureat, potrivit Agerpres.

"In ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii si aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre acestia, 170.000 sunt pe filiera teoretica, 700.000 pe filiera tehnologica. Atunci, intrebarea simpla este ce facem cu filiera tehnologica. Este bine asa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregatiti? Noi oricum in momentul de fata suntem in lucru cu planurile-cadru pentru invatamantul liceal", le-a spus Liviu Pop jurnalistilor.

El a precizat ca din 15 decembrie aceste planuri urmeaza sa fie puse in dezbatere publica, dupa care vor fi rescrise programele scolare pentru anul viitor pentru invatamantul liceal.

Integral pe HotnewsComentarii

v Eu continui sa cred ca nu toti oamenii sint capabili sa urmeze un liceu si mai ales sa aibe bacaloreat. Unii nu pot, iar altii nu au inclinatii spre studiu, nu vor, etc. Nu stiu de ce ii forteaza pe toti sa faca un liceu. Acest lucru duce lascaderea nivelului general de cunostinte, care se vede si in invatamintul superior, ba chisr la cadrele didactice de liceu si facultate. Cineva din sistem mi-a spus ca au ajuns pe post de profesori universitari, oameni care au facut liceul la seral si facultatea la fara frecventa. Oare ce pot invata acei studenti de la astfel de "profesori"?

18 noiembrie 2017 23:26

Cristi Cum de accepta profesori sa fie condusi de un astfel de specimen. Insul asta are bord de copil de cinci anicare a facut c.ca pe el.Romania nu are cum sa iasa din marasmul in care se afla cu oameni precum asta, dragnea, orban, iordache,gorghiu,tariceanu, si toata sleata de parlamentari si ministrii al caror nume nici nu merita retinute

18 noiembrie 2017 15:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.