Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Liderii PSD au declarat război „statului paralel“, noul duşman al formaţiunii, care ar deţine, de fapt, puterea. Realitatea e alta. PSD are toate pârghiile: Guvernul, Parlamentul şi aproape toate instituţiile, cu excepţia magistraturii, serviciilor secrete şi Preşedinţiei. Deci cine e „statul paralel“? Cine nu e în PSD? În raport de interesele personale sau de grup, fiecare a ajuns să înțeleagă altceva prin sintagma asta.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care susţin că există un ”stat paralel şi ilegitim”, care încearcă să preia controlul asupra puterii legitim constituite prin alegeri libere şi corecte şi pe care Klaus Iohannis îl tolerează, anunță GÂNDUL.

„PSD a analizat situaţia tensionată prezentă în spaţiul public din cauza numeroaselor informaţii despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituţii publice de forţă şi care indică în mod clar existenţa unui aşa-numit «Stat Paralel şi Ilegitim», care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere şi corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică”, se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, desfăşurată la Băile Herculane.

„Statul paralel şi ilegitim“ este considerat responsabil de atacurile la adresa liderilor PSD şi de problemele cu Justiţia pe care le au aceştia. În document, observă EVENIMENTUL ZILEI, nu este explicat în mod clar cine ar face parte din statul paralel, ci se vorbeşte doar vag de anumite instituţii care nu pun piedici guvernării PSD-ALDE, inclusiv implementarea măsurilor economice, sau procesului legislativ din Parlament.  „PSD constată existenţa mai multor vulnerabilităţi ale statului de drept, care sunt speculate de exponenţii «Statului Paralel şi Ilegitim», cu scopul de a controla discreţionar puterea politică sau puterea judecătorească“, susţine rezoluţia PSD, adoptată în unanimitate de conducerea formaţiunii.

Politicienii s-au luat la întrecere în a traduce ce înseamnă „statul paralel” căruia PSD i-a declarat război, constată COTIDIANUL. Ministrul PSD al Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat că „statul paralel” înseamnă „acei oameni care cheamă la audieri anumiţi angajaţi ai ministerului şi încearcă să afle informaţii despre alţi oameni din instituţie”. La rândul său, europarlamentarul provenit din PSD Cătălin Ivan afirmă duminică că „statul paralel chiar există”, iar „statul paralel este însuși Liviu Dragnea”.

Ceea ce uită partidul condus de Liviu Dragnea e faptul că, la nivelul Legislativului, PSD şi ALDE au peste 55% din deputaţi şi senatori, afirmă ADEVĂRUL. Alături de UDMR, depăşesc 60%, ceea ce înseamnă o majoritate puternică. Mai mult, guvernarea PSD-ALDE e stabilă atât timp cât cele două formaţiuni nu-şi dau jos ele însele propriul prim-ministru, cum s-a întâmplat în vară cu Sorin Grindeanu. Forţa celor două partide s-a văzut şi în momentele în care procurorii DNA au cerut ridicarea imunităţii pentru foştii miniştri Rovana Plumb şi Viorel Ilie, dar şi pentru deputatul Eugen Bejinariu. Parlamentarii au făcut zid în faţa Justiţiei şi nu s-a putut începe urmărirea penală a acestora.

Fiecare a ajuns sa înțeleagă altceva prin sintagma „stat paralel“, în raport de interesele personale sau de grup, notează NAȚIONAL. De la caz la caz, statul paralel e gașca de golani politici pe care îi doare în pardon de alegători. Sau șmecherii târgurilor cărora, anual, vreo furtună mai darnică le aduce în curte, de niciunde, altă vilă. Sau băieții descurcăreți care fac avere din salarii de bugetari. Și tot așa. S-a plecat de la ideea inițială că reprezentanți ai instituțiilor de forță și-au croit statul lor, paralel, de unde conduceau statul populat cu naivii care credeau că țara e în regula. Generali și șefi din SRI, vârfuri din Parchet și Justiție, politicieni aleși pe sprânceană sau tolerați să chibițeze la o sarma și o țuică au acaparat puterea în urma unor team building-uri cu șpriț, jumări și tenis.

La început a fost “Binomul”. Apoi, cum-necum, a fost creat “Sistemul”. Şi, la final, s-a întrupat „Statul paralel”! Și, afirmă JURNALUL NAȚIONAL, precum Biblia, care ne spune ce a făcut Dumnezeu în primele 7 zile, dar nu scrie nimic de a 8-a, putem presupune că și-n Geneza asta pe stil nou mesajul pentru a doua săptămână sună cam la fel: descurcați-vă! În „Statul paralel” nu există doctrină, ci doar interese. Așa că un lucru să vă fie clar: „Statul paralel” nici nu moare, nici nu se predă! O să trăiască bine mersi pe spatele nostru, al ăstora din statul normal! Aşă că descurcați-vă!

Pe CHESTINARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că există într-adevăr un „stat paralel“? Dacă da, cine îl coordonează? Justiția și Servicii Secrete sau Liviu Dragnea și camarila lui?


Comentarii

@nae, zis si cacat Dar Shevil Shaideh? Fmm

21 noiembrie 2017 17:15

@nae Bai nae, ce etnie are Ana Birchall? Dar Elan Laufer? Dar consilierii electorali care au ajutat psd in dec 2016? Fmm

21 noiembrie 2017 17:11

Apel la luciditate In 2003 PSD negocia pt Romania intrarea in UE si NATO. Acum, cu Dragnea la timona fulgera impotriva NATO, a UE, a SRI. E noaptea mintii. Ne-am intors in 89. Trist e ca mai nimeni nu carteste in PSD, devenit noul PRM. Olguta, Cidrin jubileaza. Platitorii de credite plang.

20 noiembrie 2017 21:24

Apel la luciditate In disperare de cauza Dracnea adopta retorica anti-sistem, anti-UE a partidelor mici, marginale gen PRM. Va avea soarta liderului PRM.

20 noiembrie 2017 21:21

Silviu Brucan alias Saul Bruckner Am trait s-o vad si p-asta. Partidul securistilor, cu premier SRI, se vaita ca e hartiut de SRI.

20 noiembrie 2017 21:18

v, liderul postacilor psd nae, tradezi cauza psd. Te vom fute-n cur asa batran cum esti.

20 noiembrie 2017 21:16

Gicu IDIOTI PSD-isti!

20 noiembrie 2017 19:38

Nu se poate! Deci antenele Varanului care urlă toată ziua despre exixtența binomului, trinomului și a statului paralel condus de Coldea, Kovesi și licuriciul blond, că acum e vorba despre un licurici blond, ne prezintă un articol unde e recunoscut basmul ăsta de propagandă ieftină? Uitasem despre propaganda soroșistă care e la baza trinomului și a binomului care vrea să dărâme guvernarea împuțită PSD. Deci Antena 3 recunoaște că toată tevatura aia cu statul paralel și binomul e o poveste mugită pentru tâmpiți și fraieri? Incredibil! Explozibil! Trinitrotoluenic! Dinamitabil! Nuclearotermic! Neutronic! ȘI totuși primul paragraf al acestui articol spune asta după cum se vede foarte clar aici: ” Liderii PSD au declarat război „statului paralel“, noul duşman al formaţiunii, care ar deţine, de fapt, puterea. Realitatea e alta. PSD are toate pârghiile: Guvernul, Parlamentul şi aproape toate instituţiile, cu excepţia magistraturii, serviciilor secrete şi Preşedinţiei. Deci cine e „statul paralel“? Cine nu e în PSD? În raport de interesele personale sau de grup, fiecare a ajuns să înțeleagă altceva prin sintagma asta. ” Iar eu trebuie să laud antenele Varanului, chiar dacă numai odată și de data asta, pentru că prezintă finalmente un articol de presă real din toate punctele de vedere. Bravo, și cam atât! Aștept să văd că antenele Varanului sunt în stare să facă și presă onestă și reală, dar parcă văd că asta nu se va întâmpla nici curând și nici consecvent. Așa că rămân cu așteptarea!

20 noiembrie 2017 18:03

@nae + Gheorghe Craioveanu "Istetule", pana la urma o sa postezi pe numele tuturor PSD-lor identificati in cartea de telefon. Ceea ce nu pricepi tu este ca markerul tau stilistic este recognoscibil mai abitir decat markerul genetic pentru medicii legisti.

20 noiembrie 2017 12:04

nae Idiotul asta de Dragnea oare cand va constientiza in ce cacat a bagat partidul hotarand de unul singur , inconjurat de pupincuristii sai ?

20 noiembrie 2017 11:27

Gheorghe Craioveanu ne cacam pe rezolutia lor si pe cei care au votat-o...acesti imputiti de hoti si penali le tramura chiloti pe ei de frica ca isi vor pierde averile ,,asta e adevarul motiv care modifica legea justitiei...

20 noiembrie 2017 10:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.