Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a apreciat că între comisionul de 5% pretins Constantin Niță și contractul încheiat de UTI cu Primăria Iași există "o strânsă legătură", potrivit motivării sentinței prin care fostul ministru al Energiei a fost condamnat, în primă instanță, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

"Practic, între pretinderea comisionului de 5% de către inculpatul Niță Constantin și încheierea contractului de consultanță (...) există o strânsă legătură. Fără pretinderea de către inculpat a comisionului de 5% din valoarea contractului dintre UTI Grup și Primăria Municipiului Iași, încheierea contractului de consultanță cu firma Kerom nu s-ar fi realizat, nu ar fi avut vreo justificare, în condițiile în care din nicio probă administrată nu rezultă că cei de la UTI Grup ar fi desfășurat până la acel moment vreo relație comercială cu firma Kerom, că i-ar fi cunoscut pe reprezentanții acesteia sau ar fi existat vreun interes al celor de la UTI legat de obiectul de activitate al acestei firme în vederea unor oportunități de afaceri", se arată în motivare.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.