Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Procurorii nu sunt de acord cu legile justiției și cer să nu se voteze pentru că asta ar însemna un fel de pericol. Asociația Procurorilor din România susține într-un comunicat că raportul MCV are constatări obiective.

„Asociația Procurorilor din România, asociație reprezentativă a procurorilor, a luat act de

— Raportul privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de cooperare și de verificare (MCV) publicat în dată de 15.11.2017 și de

— Raportul definitiv întocmit de Comitetul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului în cea de-a 121 sesiune de evaluare a României.

Asociația apreciază constatările exprimate în cele două rapoarte că fiind obiective, constatări care sunt în concordanță și cu poziția exprimată constant de către organizația noastră, mai ales din perspectiva în care 'provocările la adresa independents sistemului judiciar și punerea acesteia sub semnul întrebării au reprezentat, de asemenea, un motiv persistent de îngrijorare'.

În acest context, 'riscul redeschiderii unor aspecte care fuseseră considerate ca fiind îndeplinite în raportul din ianuarie 2017' este un semnal de alarmă care trebuie să preocupe întreaga societate și toți factorii implicați în îndeplinirea condiționalităților MCV, tocmai în scopul pe care ni-1 dorim cu toții și anume că reforma sistemului judiciar să nu fie reversibilă.

De asemenea, atragem atenția asupra concluziei privind obiectivul de referință nr.4 'Combaterea corupției la toate nivelurile' conform căreia ar trebui să se acorde o mai mare prioritate politică pentru a promova prevenirea corupției și a sprijini punerea în aplicare a Strategiei Naționale Anticorupție, fiind necesare indicii concrete cu privire la faptul că prevenirea corupției câștiga teren.

Concluzii asemănătoare sunt cuprinse și în Raportul definitiv întocmit de Comitetul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, în care se arata ca 'statul membru trebuie să-și întărească eforturile de combatere a corupției la toate nivelurile de guvernare și să asigure protecția necesară funcționarilor implicați în activitatea anticorupție'.

Totodată, comitetul își exprimă preocuparea față de acuzațiile privind corupția persistenta la toate nivelurile de guvernare, de inițiativele parlamentare de schimbare a legislației anticorupție, față de atacurile îndreptate împotriva independents sistemului judiciar din partea persoanelor cu funcții publice și a mass-media, de încercările de 'politizare a parchetelor', precum și de atacurile adresate punctual procurorilor, mai ales împotriva acelora cu funcții înalte de conducere, respectiv Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Luând act de aceste constatări care trag un semnal de alarmă referitor la reversibilitatea reformei justiției, adresam rugămintea tuturor factorilor implicați de a suspenda, cel puțin deocamdată, promovarea proiectelor legislative privind funcționarea sistemului judiciar și de a reveni la o cooperare loială între toate puterile statului cu respectarea competențelor constituționale ale fiecăreia, în scopul găsirii celor mai bune soluții pentru promovarea independents sistemului judiciar și îndeplinirea condiționalităților MCV”, se arată în comunicatul semnat de președintele procuror Bogdan Gabor.


Comentarii

v "Procurorii"nu doresc sa se schimbe legile justitiei, ca sint bune. Atunci ne intrebam pe buna dreptate de ce mai este coruptie in tara noastra, nu va faceti datoria? Oare de ce procurorii au atitea cazuri inchise datorita lipsei probelor. De ce procurorii se axeaza pe arestarea doar a celor din guvernarea actuala?

18 noiembrie 2017 16:52

nae Cine sunteti voi bai jigodii macoviste sa va opuneti unor legi corecte , menite sa puna ordine-n dezmatul vostru ? Nu va convine ca va disparea legea bunului plac pecare o practicati acum ? Abuzurile , privilegiile , setea nepotolita pentru putere , executarea unor oameni nevinovati ? Mars la cacat javrelor !

18 noiembrie 2017 15:08

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Și da, sunt găozar, în vecii vecilor nesfărșiți. Adică o iau în buci, în vecii vecilor nesfîrșiți.

18 noiembrie 2017 11:06

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul JUSTIȚIA 8 DUMNEZEU 8; JUSTIȚIE 14 MARIA 14; Justiția 12 HRISTOS 12; JUSTIȚIA 8/13 TIȘBITUL 8/13; JU.STIȚI.A. JU-Judecata, STIȚI-Tișbitul, A-Alb. Judecata albă a Lui Hristos și Tișbitul. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definiția, prin care a fost creată Instituția Statului, JUSTIȚIA. Judecata albă e respectată parțial în toate țările din lume.

18 noiembrie 2017 3:04

Adica sa nu se schimbe legile justitiei ticluite de fosta procuroare comunista Monica Macovei ... Legi care au stat la baza statului mafiot bashinist, prelungit in mod ocult sub forma statului paralel. In ambele forme, filosofia de baza era/este aceea a lui Big Brother, a binomului procuror-ofiter SRI, ambii securisti in cuget, muget si simtiri, ambii androgini coborati cu harzobul din cer, ambii pusi pe imbogatire pe cai neconventionale si neconstitutionale. Cum dreacu sa le convina niste legi noi, care sa le stirbeasca fie si numai un gram din putere si din privilegii?!?

18 noiembrie 2017 0:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.