Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Parlamentul European a finanțat, recent, la Bruxelles, o expoziție intitulată „Islamul este și istoria noastră“. Tema expoziției exprimă un adevăr despre Europa. Dar ce scandal ar ieși dacă P.E. ar finanța o expoziție „Creștinismul este și istoria noastră“?!? N-ar exista niciun neadevăr în titlul unei astfel de expoziții. Dar Uniunea Europeană a ales să susțină altă teză: „Europa nu are rădăcini creștine“ (Pierre Moscovici).

Nu e nicio contradicție între cele două teze, totuși. Teza despre Islam face referire la Europa istorică. Teza despre Creștinism se referă la UE.

Atunci, care e problema? Ea stă, bine ascunsă, în folosirea cu două sensuri a cuvântului Europa: sensul cel mai larg când e vorba despre Islam și sensul cel mai îngust când e vorba de Creștinism. Scoasă din ascunzișul ei, problema arată așa: nu numai că proiectul UE nu are rădăcini creștine, dar el este fățiș anticreștin.

Integral pe CotidianulComentarii

Gheorghe Craioveanu Băi Paulus, deci tu ești Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul? Altă explicație nu e, pentru că te oftici al dracului de tare. Băi escatologule îndobitocit de sfinți impotenți, tu nu-ți dai seama că bați câmpii aiurea cu tâmpeniile ălea religioase scormonite-n curul unei oarecare divinități inexistente? Tu ce faci de fapt? Te scremi să proorocești apocalipsa idioțeniei? Dar vâd că te scremi să faci progrese și la aritmetică cu cifrele alea deochiate expuse frecvent împreună cu niște explicații diareice despre grădini sfințite și case sfințite cu nihil, după care la final te mai ușurezi slobozind printre bășini și căte o definiție profetică putredă. Ai dat în bâlbâială? Te-a lovit strechea? Ce mama dracului te-a apucat? Te visezi sfântul căcării? Du-te nene la Antena 3 la pastorul Gâdea, că te pricopsești și tu cu vreo dioceză de penticostali sau baptiști care profețesc înnebuniți despre infarctul de coi pe care l-a avut nu demult Dan Voiculescu Varanul, sau cine știe ce alte grozăvii despre dezertorii din PSD care fug la alte partide și mai apare câte un securist ceaușist împuțit să explicace de ce au dat loazele ălea bir cu fugiții din partodoiul împuțit. Deci să înțelegem că te-ai îmbolnăvit de misticism agnostic? Sau poate că te-a lovit damblaua misticismului metafizic? Ar trebui să te duci la un prihiatru, pentru că ești tot mai damblagit la cap pe zi ce trece, sărmane idiot!

19 noiembrie 2017 6:08

Dacian Pizdoș: SI EU, ȘI EU tot EURO-găozar sunt, ăsta fiind și motivul pentru care am înființat ”platforma” (POPO-group-ul HOMO-onfracțional, n.m.) ”Rumânia 100 de bulango-pedofili”!!! Cu respect, D-RP

18 noiembrie 2017 8:14

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Și da, sunt găozar, în vecii vecilor nesfărșiți. Adică o iau în buci, în vecii vecilor nesfîrșiți.

18 noiembrie 2017 7:23

islamul un gunoi a pedofilului mohamed „Europa nu are rădăcini creștine“ ??? Deci UE este organizatie islamista!

18 noiembrie 2017 0:22

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul O lume nebună. Islamul a răsărit din cauza ereticilor și a indiferenței față de Creștinism.

17 noiembrie 2017 22:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.