Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Premierul Mihai Tudose este ironic și tratează cu sarcasm acuzele că Guvernul condus de el face rău țării. Premierul susține că România are a doua cea mai mare creștere economică din lume, după China, iar rectificarea bugetară e pozitivă. Șeful Executivului este ferm convins că dacâ ai ceştere economică bazată pe consum, este o falsă problemă. În opinia sa, tendinţa spre consum este modernitate.

Premierul Mihai Tudose ironizează, într-o postare pe Facebook, opiniile conform cărora România "stă rău", aducând drept contraargumente "stirile false" difuzate de Washington Post şi AFP referitoare la creşterea economică şi la faptul că ţara noastră este "tigrul Europei", afirmaţiile comisarului european Pierre Moscovici care notează că avem cea mai mare creştere după China, rectificarea bugetară pozitivă şi creşterea producţiei industriale. El califică drept "falsă problemă" faptul că această creştere ar fi bazată pe consum, afirmând că tendinţa spre consum înseamnă modernitate.

Integral pe România LiberăComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Băsescu e de vină că mi-a dat muie, iar eu prevăd că lui Tudose o sa-i de muie Dragnea, în vecii, vecilor nesfîrșiți. Asta este definiția divină și sfîntă de muie, în vecii, vecilor nesfîrșiți. Și da, o iau în buci, în vecii, vecilor nesfîrșiți ca un găozar sfînt ce sunt.

18 noiembrie 2017 12:29

eu marmota ce zice, a terminat de invelit ciocolata?

17 noiembrie 2017 23:54

Jiji Vlad Ai o sticla de rachiu bai betivane! Tu calculezi in procente sa ne prostesti? Spune suma , nataraule! Daca anul trecut ai avut 145 mld PIB anul asta ai 152 mld. Tu te compari cu CHINA ? Cretinule! Aia au PIB de 9000000000000 de dolari. Unde te situiezi tu cacatule?

17 noiembrie 2017 23:03

Creșterea economică și China? Mda! Tudose se aruncă-n laude la adresa Chinei, care are meritul ei și dezvoltarea ei economică. Problema e alta. Creșterea economică e un indice ce are o oarecare importanță, dar nu e cel mai important. Deficitul e cu totul altceva și are o importanță mult mai mare. Dar cel mai important indice e cel al datoriei externe naționale guvernamentale care e datorie națională publică. În primele 7 luni ale anului datoria națională publică a guvernului crescuse cu peste 5 miliarde de euro. Chit că rectificarea rectificăcată de Tudose a bugetului e pozitivă. Ce aș vrea însă ca Tudose să copieze de la China e altceva, anume să instituie pedeapsa cu moartea pentru corupția politică în primul rând, dacă tot e să ne comparăm cu China. Apoi China care e stat comunist ca regim politic de conducere, e stat capitalist din punct de vedere economic, deoarece acolo ființează economia de piață liberă. Iar legile-n China nu sunt atât de blegi ca-n România, unde mai punem și faptul că actualul guvern PSD vrea să blegească și mai mult legile și să schilodească mult mai mult justiția. Deci degeaba se tot screme Tudose să ne compare cu China, că n-are nici un rost. Punct! Așa că, mUE lui Tudose!

17 noiembrie 2017 18:12

Gheorghe Craioveanu.. Minciuni stil Psd,,numai in capul lor ala dobitoc este crestere economica,,

17 noiembrie 2017 11:31

gica,contra Ceausescu era mic copil pe langa urmasii sai El pastra 33% pentru investitii ,restul era pentru plata datoriei si ce mai ramanea pentru consum Astia nu mai fac investiti,maresc datoriile si totul este pentru consum Ala a fost omorat astia au fost votati Concluzia o vom trage mai tarziu

17 noiembrie 2017 10:54

Unu Problema este ca politicienii ne cred tâmpiți. Pai cum bunăstare când toată lumea STIE ca statul este corupt pana în măduva oaselor. Care om lucrător la stat poate cinstit sa spună că nu este corupție în instituția lui, de la mic la mare?cum creștere, au crescut numărul de angajări la privat sau eficienta muncii si nu stiam noi????

17 noiembrie 2017 10:50

Plecat Emigrantule, si din afara . Ieri am văzut raport în UK si singurele grupe de migranți care au crescut enorm desi nu stiu ce va fi, is Romanii. 70 de mii de noi venit Români anul asta...în timp ce polonezii pleacă. Deci creștere economică sau nu?cum sa ai creștere cu populație în scădere? Ceva nu se socotește bine aici...

17 noiembrie 2017 10:42

Parpules Bai Tudose mai lasa bautura. Cum poti debita astfel de prostii?

17 noiembrie 2017 10:41

Plecat Dacă PSD ar reduce masiv din birocrație si implicit corupție, ar avea creștere masiva încă vreo zece ani. Dar nici un guvern nu a avut curaj sa se atingă de birocrație. Asta dragii mei omoară pe intreprinzatorul mic care este sufocat înainte să înceapă ceva. Creșterea în rest ar veni de la sine... si ar fi creștere reală.si cine stie poate ar aduce si români acasă ..

17 noiembrie 2017 10:38

Emigrantul Tudose va amagiti, intreaba un economist ce inseamna cu adevarat crestere economica si dezvoltare. Ce se vede in Romania este cresterea saraciei si a migratiei fortei de munca.

17 noiembrie 2017 10:35

Eugen O crestere economica artificiala, bazata doar pe consum fara nicio investitie este fara relevanta!Realitatea este insa cu totul alta:inflatie, indicele robor de 2,09, preturi exorbitante la combustibil, energie electrica, gaze, in contextul in care Romania are gaze, are ape curgatoare, are centrala atomica,are carbuni.Ce nu are si nici nu a avut vreodata:GUVERN care sa fie competent si care sa tina cu poporul!

17 noiembrie 2017 10:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.