Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ultima chemare a liderului PSD Liviu Dragnea la DNA a zguduit partidul, însă „replicile“ urmează să le dea pe mai multe planuri camarila creată în jurul său. Într-un cerc restrâns, format doar din apropiați, s-a decis o strategie de luptă pe trei planuri diferite. Unul dintre „flancurile“ atacate este opinia publică, cel de-al doilea câmp de bătălie pe care se va detona o nouă bombă, care îl va afecta inclusiv pe Klaus Iohannis, este cel al justiției, iar cel din urmă „teatru de operațiuni“ este chiar PSD.

Din ultima schemă de strategie sare chiar premierul Mihai Tudose. Se afirmă în partid că această decizie a fost luată nu doar ca să poată fi utilizată și exploatată pe direcția deja ajunsă laitmotiv al discursurilor comunicatorilor PSD, privind „statul paralel“ și „oamenii care servesc sistemul“. În fapt, afirmă COTIDIANUL, se dorește îndepărtarea prim-ministrului de acest nucleu dur al PSD tocmai pentru a-i fi testate reacțiile și deciziile într-un astfel de moment. Cu alte cuvinte, printr-un asemenea joc Tudose ori pică testul cu grație, la care îl supune Dragnea și fidelii săi, ori reușește să infirme toate suspiciunile care planează asupra sa, cum că este executantul intereselor serviciilor secrete.

Apoi, o mare manifestaţie în sprijinul lui Liviu Dragnea şi ultimele pregătiri înainte de a trece prin Parlament legile justiţiei – vor fi subiectele cele mai fierbinţi de pe agenda Comitetului Executiv al PSD, susține EVENIMENTUL ZILEI. În partid se va discuta şi despre poziţia premierul Mihai Tudose, bănuit că așteaptă la cotitură prăbușirea lui Liviu Dragnea. Toată crema PSD se va reuni vineri la Băile Herculane pentru a pune ţara la cale după atacul DNA în dosarul Dragnea- Tel Drum.

În cadrul CEx-ului PSD, se va decide strategia de urmat în războiul cu procurorii şi acţiunile concrete care vor fi întreprinse de partid. Surse din conducerea PSD, citate de GÂNDUL, susţin că n-ar fi exclus ca „locotenenţii” lui Liviu Dragnea să ceară în CEx un vot de susţinere politică a liderului inculpat, lucru care s-a întâmplat de mai multe ori în ultima vreme, inclusiv în cazul foştilor miniştri Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Contactat de JURNALUL NAȚIONAL, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a spus că Liviu Dragnea nu are nevoie de un vot de susţinere în CEx, însă un miting al pesediştilor ar putea fi organizat în următoarea perioadă. „Toată lumea vrea un miting, dar nu pentru Dragnea, ci împotriva abuzurilor statului paralel. Pentru a le spunem ăstora «Potoliţi-vă, naibii, odată!». La noi în judeţe, oamenii cer exact, sunt deja furioşi, nu doar pesediştii, ci şi cei din ALDE. Mitingul nu ar fi pentru Dragnea, că şi el e un vânat ca mulţi alţii”, a declarat Ştefănescu.

La rândul său, remarcă ANTENA3, Liviu Dragnea s-a arătat de acord cu un mare miting organizat de PSD, care „să aibă sens“. „Dacă vor fi colegi care la CExN vor cere un astfel de miting vom discuta. De data asta n-o să mai resping această idee, dar, dacă hotărâm să facem un miting, trebuie să stabilim exact pentru ce îl facem. Sunt mai multe motive pe care le-am auzit pentru care colegi de-ai mei doresc să facă un astfel de miting, eu nu resping ideea, dar trebuie să facem un miting care să aibă sens”.

Liviu Dragnea se teme cel mai puțin de un puci în interiorul partidului său, după cum susțin mai multe surse social – democrate, citate de ROMÂNIA LIBERĂ. Singura temere cu adevărat a acestuia este, de fapt, presiunea străzii. Și asta, în condițiile în care puterea va continua procesul de modificare radicală a legilor justiției. Pe lângă pachetul mult discutat, se urmărește implementarea unei politici a pașilor mici, respectiv impunerea unor modificări pe ici, pe colo ale legislației prin intermediul mai multor inițiative legislative ale parlamentarilor PSD.

Pe fondul nemulțumirii create de revoluția fiscală, care a coincis cu noile acuzații aduse liderului PSD, precum și cu moțiunea de cenzură a opoziției, socialiștii vor să testeze impactul modificărilor legislative făcute strict în Parlament. Altfel spus, dacă o inițiativă legislativă din domeniul justiției se împiedică de o opoziție vehementă, care scoate iar populația în stradă, atunci se va renunța la ea, partidul delimitându-se totodată, cel puțin formal, de respectivul senator sau deputat care a inițiat propunerea de act normativ buclucașă.Comentarii

Dragnea a pornit contraofensiva pe 3 planuri nae, mircea si v, 3 postaci psd imbecili

18 noiembrie 2017 9:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.