Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

După două zile pe străzile Londrei, m-am trezit că mă colindă o întrebare oarecum comică‎: unde sunt englezii? În plimbările noastre pe marile bulevarde, am dat peste indieni și arabi, parcă mai mulți ca altădată, peste români și polonezi, alcătuind împreună un fel de culoare estică a orașului, am întîlnit africani și tot soiul de nații cu trăsături din Maya și din indienii americani. Numai englezi, nu. Pe domnul cu geantă, pălărie și umbrelă, cu față de funcționar sau de lucrător în bancă, l-am întîlnit doar în Canary Warf, cel mai tare cartier de business al Londrei, condus de fostul nostru compatriot Iacobescu, sau pe străzile de superlux, cum ar fi Sloane, Regent sau King’s Road.

Londra este cel mai pestriț oraș al lumii, în care englezii se văd din ce în ce mai puțin. Prin anumite locuri ai impresia că Londra este un fel de adunătură planetară. Culmea, și în care românii sunt deja o minoritate importantă. Oriunde te învîrţi, dai peste români tineri din țara noastră. Mai ales în servicii, la magazine și restaurante, în hoteluri și bănci.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.