Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

"România îşi face iluzii că stă la masă cu cei mari, fiind mereu conformistă”, declară la RFI senatorul PSD Titus Corlăţean. Fostul ministru de Externe se întreabă „de ce să nu lucrăm cu cei care au interese similare cu ale României în interiorul UE” şi afirmă că „unii sunt stigmatizaţi de capitale mari sau de Bruxelles”, referindu-se la state central-est europene.

Titus Corlăţean crede că România trebuie să aibă o atitudine mai puţin conformistă în interiorul UE: „Noi trebuie să învăţăm să spunem şi nu, să spunem atunci când ni se servesc tot felul de subiecte pe agenda europeană, le preluăm aşa, de o manieră conformistă, nu le trecem prin filtrul interesului specific al României, care nu neapărat trebuie să fie întotdeauna identic cu cel al Bruxellesului sau al Berlinului sau al Parisului sau al Hagăi. Avem şi noi dreptul la agenda noastră specifică”.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.