Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele recunoscut internațional al Yemenului, Mansou Hadi, este ținut sub arest la domiciliu în Arabia Saudită, împreună cu fiii săi, spun miniștri și oficiali militari yemeniți, citați de Al Jazeera. Hadi, al cărui regim este susținut din 2015 de Arabia Saudită și alte monarhii din Golf în războiul împotriva rebelilor șiiți susținuți de Iran, se află în Arabia Saudită începând din februarie, unde s-ar feri de furia altui aliat declarat al regimului său – Emiratele Arabe Unite.

Informația a fost publicată cu doar câteva zile înainte ca președintele Libanului, Michel Aoun, să arate că premierul libanez Saad Hariri este sechestrat tot în Arabia Saudită, acolo de unde, în mod bizar, și-a anunțat demisia din fruntea guvernului. Liderul mișcării proiraniene libaneze Hezbollah a declarat la rândul său că Hariri este sub arest la domiciliu în Arabia Saudită, altfel o putere regională care l-a sprijinit ca premier, și că regatul saudit încearcă să provoace astfel un război cu Iranul, conflict în care Libanul ar fi sfâșiat între cele două tabere. Informațiile de mai sus au fost negate de către oficiali yemeniți, care au vorbit sub condiția anonimatului și de către Hariri însuși. „Speculațiile că Hadi este arestat la domiciliu în Arabia Saudită sunt o mizerie totală. Se poate duce oriunde dorește, dar din câte am înțeles există un risc real dacă se întoarce în Aden“, a spus oficialul yemenit pentru Al Jazeera. Declarație identică din partea lui Hariri: „Sunt în libertate în Arabia Saudită (…) Am o familie şi este dreptul meu să îi protejez“.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.