Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Comisia economică din Senat a amânat marţi avizarea proiectului de lege pentru aprobarea OUG privind modificarea Codului Fiscal, o decizie similară urmând să ia şi Comisia de buget, care este comisie raportoare. Preşedintele comisiei, liberalul Daniel Zamfir, invocând necesitatea unei dezbateri la care să participe şi reprezentanţii mediului de afaceri, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

Primarul Iașiului, pesedistul Mihai Chirică, a declarant și el război „revolutiei fiscale” decise de Guvernul Tudose. Deși are carnet de membru PSD, după cum susține NAȚIONAL, edilul ieșean contestă modificările aduse Codului Fiscal de guvernanții social-democrați și încearcă să blocheze aplicarea lor. Concret, Chirică a anunțat că se va adresa Avocatului Poporului, Înaltei Curți de Casație și Justiție și Ministerului Justiției, cărora le va cere ori să facă la CCR demersurile necesare blocării ordonanței, ori ”să găsească o soluție rezonabilă care să acopere deficitul”.

„Se încalcă în mod flagrant cadrul de legalitate privind autonomia locală. Autoritățile locale trebuie consultate privind modul de repartizare a resurselor”, pledează Mihai Chirică. Acesta mai spune că deficitul este imens, „peste 40% din veniturile proprii”, și el nu poate fi compensat de sumele promise de guvernanti, a trecut Chirică în revistă motivele care l-au făcut să târască în instanță Guvernul susținut de propriul său partid.

Încurajat de ”primari PSD”, Gheorghe Falcă, primarul Aradului, va sesiza și el Avocatul Poporului cu privire la modificările fiscal, anunță GÂNDUL. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, marţi, că va sesiza Avocatul Poporului cu privire la modificările la Codul Fiscal adoptate de Guvern, precizând că “sunt primari PSD care ne încurajează să facem astfel de gesturi, pentru că şi ei sunt afectaţi”.

Primarul Aradului şi preşedintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că va depune o sesizare la Avocatul Poporului în legătură cu modificările fiscale. „Este singura soluţie, municipiul Arad pierde 16 milioane de euro în acest an. Vom depune sesizarea la Avocatul Poporului în momentul în care se finalizează discuţia pe care o avem cu avocaţii. Vrem să depunem fiecare administraţie câte o sesizare pentru a-l convinge pe Avocatul Poporului să transmită această sesizare Curţii Constituţionale. Vă pot confirma că foarte mulţi primari PSD comunică cu noi, încurajându-ne să facem aceste gesturi, pentru că şi ei sunt afectaţi, doar că le este mai greu să vorbească”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK) a transmis într-un comunicat de presă ingrijorărilor investitorilor din Germania faţă de noile măsuri fiscale adoptate de guvernul României. AHK susţine că acestea periclitează România ca amplasament investiţiona, iar încrederea companiilor germane în pericol de a se pierde, anunță CURENTUL. „Cu mare îngrijorare am luat la cunoştinţă faptul că modificările din Codul Fiscal, anunţate de Guvern, au fost publicate în Monitorul Oficial şi urmează să intre în vigoare la începutul anului 2018.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), în calitate de reprezentanţă oficială a economiei germane în România şi de cea mai mare asociaţie economică ce reprezintă interesele a circa 600 de companii membre, doreşte să sublinieze încă o dată pericolele pe care le reprezintă adoptarea acestor măsuri în forma actuală“, se arată în comunicatul AHK.  „AHK România a subliniat în nenumărate rânduri că predictibilitatea, stabilitatea, transparenţa şi statul de drept sunt deosebit de importante pentru a menţine încrederea în România ca amplasament investiţional. Modul în care noile măsuri fiscale au fost comunicate insuflă, atât în rândul companiilor germane cât şi al angajaţilor acestora, un profund sentiment de nesiguranţă.

Premierul Tudose s-a întâlnit luni după-amiază la vila Lac 1 din cartierul Primăverii cu şefii celor mai mari organizaţii patronale din România, în încercarea de a găsi o punte de comunicare între Guvern şi marii investitori din România, după disputa Revoluţiei Fiscale şi modificările operate în Codul Fiscal peste noapte, care dau peste cap bugetele companiilor, anunță ZIARUL FINANCIAR.

Conform unor surse din business, întâlnirea a fost cerută de urgenţă de premier şi la ea au participat şefii CDR – Coaliţia pentru Dezvoltarea României, AOAR – Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, AMCHAM – Camera de Comerţ Americană, CIS – Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerţ Franceză şi Camera de Comerţ Germană. Premierul a spus că nu vor mai fi modificări ale Codului Fiscal, atâta timp cât va fi acest Guvern. De asemenea, premierul Tudose a lăsat să se înţeleagă că îşi va diminua retorica împotriva multinaţionalelor şi a băncilor străine, dar ca toată discuţia, au fost doar asigurări verbale.

ADEVĂRUL anunță că firma de consultanţă în domeniul geopoliticii şi macroeconomiei Oxford Analytica notează că Incompetenţa guvernului riscă să arunce România în haos.Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.