Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Pontificia Facoltà Teologica dell’Italia Meridionale, cu sprijinul Servizio Nazionale per gli Studi Superiori di Teologia e di Scienze Religiose della Conferenza Episcopale Italiana (CEI) și în colaborare cu Accademia di Romania din Roma, Institut français din Napoli și Istituto Cervantes din Napoli, organizează, în perioada 15–16 noiembrie 2017 Colocviul internațional dedicat filosofului Emil Cioran (1911–1995), una dintre cele mai reprezentative figuri ale vieții culturale europene a secolul trecut.

Colocviul propune, la optzeci de ani de la publicarea volumului Lacrimi și sfinți (1937), să problematizeze valoarea și importanța dimensiunii religioase în cadrul reflecției filosofice a lui Emil Cioran. Călătoria sa existențială, încă din anii tinereții, pendulează între căutarea constantă a lui Dumnezeu și refuzul său categoric, între experiență mistică și nihilism absolut. Un parcurs care vrea să îndemne filosofia și teologia creștină spre o analiză mai detaliată cu privire la interogările omului contemporan, într-o epocă de evidentă complexitate socio-psihologico-culturală.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.