Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În PSD este fierbere după punerea sub acuzare a președintelui partidului Liviu Dragnea. Pe de o parte, se vorbeşte despre organizarea unui mega-miting de susţinere pentru preşedintele PSD. Pe de altă parte, o parte a partidului, coalizată în spatele premierului Mihai Tudose, vrea delimitarea definitivă de Liviu Dragnea și încep să apară și primele voci împotriva acestuia.

Constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu şi alte două infracţiuni de obţinere de fonduri europene cu documente false – sunt acuzaţiile pe care DNA i le aduce liderului PSD Liviu Dragnea, într-un nou dosar de corupţie care vizează activitatea Tel Drum. Prejudiciul calculat în acest dosar se ridică la aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi 21 de milioane de euro, prin fraudarea fondurilor europene, amintește JURNALUL NAȚIONAL.

Liderul PSD a fost pus sub urmărire penală pentru următoarele capete de acuzare: constituirea unui grup infracțional organizat; două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, şi două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit DNA, dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) ce a fost transmisă la data de 30 septembrie 2016, susține ROMÂNIA LIBERĂ "Contribuţia Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF) la acest rezultat a fost evidenţiată de DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie a explicat că acest dosar este rezultatul a două investigaţii efectuate de OLAF privind proiecte finanţate de Fondul European pentru Dezvoltarea Regională în scopul construirii de drumuri în România, investigaţii finalizate în mai şi septembrie 2016", se arată într-un comunicat de presă al OLAF.

OLAF mai anunţă că a depistat dovezi care sugerează colaborări secrete între beneficiarii fondurilor, funcţionari publici şi firmele contractate, inclusiv falsificare de documente în timpul procedurilor de achiziţie.

Deşi acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi de abuz în serviciu, Liviu Dragnea, cel anterior condamnat definitiv, ca infractor, încă n-a demisionat din demnitatea sa de Preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este cel de-al treilea dosar penal deschis pe numele său. ANTENA3 susține că opoziția îi cere lui Dragnea să își dea demisia și anunță că încep procedura de modificare a regulamentului astfel încât să poată fi revocat Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru că acum nu se poate face decât la cererea PSD.

Și un vicepreședinte PSD consideră că Dragnea ar trebui să plece din conducerea Parlamentului, anunță GÂNDUL. Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Fănuţ Costea a afirmat la un post local de televiziune că liderul partidului, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze de la conducerea Camerei Deputaţilor. „Da! Liviu Dragnea ar trebui să-şi dea demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor! În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, problema ar trebui tranşată la Congresul partidului, de anul viitor, în forul statutar”, a mărturisit Fănuţ Costea.

Foştii premieri PSD Victor Ponta şi Sorin Grindeanu, foştii miniştrii PSD Dan Şova şi Eugen Teodorovici şi fostul prefect PD de Teleorman (2001-2004) Teodor Niţulescu au fost audiaţi ca martori în cel mai recent dosar dechis pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea. Detaliile apar în cele 141 de pagini ale ordonanţei de începere a urmării penale faţă de preşedintele Camerei Deputaţilor, anunță ADEVĂRUL.

Dan Şova ar fi dat mai multe detalii in acest dosar. „Noi nu aveam o convingere, noi ştiam că Tel Drum-ul este al domnului Dragnea, iar domnul Dragnea a spus de mai multe ori personal că această companie este a lui, chiar a formulat «Ştii că este a mea». Nu se discuta la colţuri că Tel Drum este a lui, asta ar fi fost o legendă urbană, nu. Tel Drum era a dânsului. (...) Până în 2012 pentru mine era notoriu că Tel Drum era a lui Liviu Dragnea, după 2012 a devenit o certitudine. Până în 2012 toată lumea ştia că forţă politică a lui Liviu Dragnea se baza şi pe fapul că Tel Drumul era a lui, la nivelul judeţului Teleorman”, a declarat Dan Şova.

Potrivit ordonanţei citate, controlul pe care Liviu Nicolae Dragnea îl avea asupra Tel Drum ar fi fost confirmat şi de declaraţiile lui Teodor Niţulescu „care a indicat că iniţal Liviu Nicolae Dragnea i-a solicitat lui să participe împreună la cumpărarea Tel Drum Sa. Mai mult, martorul declara că la momentul demarării proceduri de privatizare Liviu Dragnea i-a cerut să nu partice în mod independent, cei doi făcând concesii reciproce în acest sens”.

„Aspectele privind implicarea acestuia (Liviu Dragnea-nr) în mod activ şi direct sunt confirmate şi de martorul Eugen Teodorovici care indică faptul că a avut discuţii contradictorii cu Liviu Nicolae Dragnea deoarece acesta avea impresia că martorul îl pârâse la OLAF, fie pe el, fie Tel Drum. Incidentele şi discuţiile contradictorii între Liviu Nicolae Dragnea şi martorul Eugen Teodorovici sunt confimate şi de martorul Victor Ponta”, se arată în ordonanţa DNA.

Jurnalistul Dan Andronic de la EVENIMENTUL ZILEI consideră că Liviu Dragnea are o mare problemă din cauza declaraţiilor pe care le-au dat Victor Ponta, Dan Șova și Eugen Teodorovici în Dosarul Tel Drum. „Aceasta este o mărturie foarte proastă pentru Dragnea. Dacă și Victor Ponta și Orlando Teodorovici zic la fel, este o mare problemă pentru Liviu Dragnea, pentru că sunt oameni care prin natura funcțiilor aveau acces la informații, erau apropiați de Liviu Dragnea, atât politic cât și personal...dacă sunt trei martori există o bază suficient de solidă”, pentru a-l incrimina pe Dragnea, a precizat Andronic.

"Aceste trei declarații sunt mai rele decât trei denunțuri!", a mai spus acesta, sublinind încă o dată că cei trei, Ponta, Șova, Teodorovici au dat declarații în calitate de martori, dar prin natura precizărilor pe care le-au adus sunt mai periculoase decât un denunț.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la întrebarea: Va reprezenta dosarul Tel Drum sfârșitul carierei politice pentru Liviu Dragnea?Comentarii

O poveste urata pentru toata lumea! Desi in patru randuri s-a decis in justitie neinceperea urmaririi penale impotriva lui Dragnea, ar fi bine sa se transeze odata, eventual chiar de catre ICCJ, povestea asta printro sentinta judecatoreasca. Daca Dragnea este vinovat cu ceva in ce priveste Tel Drum, sa primeasca exact ceeace merita, iar, daca nu, DNA trebuie decapitat nu numai pentru acest caz, ci si pentru toate mizeriile pe care le produce ca politie politica si pentru actiunile sale nocive de subminare a coeziunii nationale. Deci "Fiat lux!" Personal, nu-mi place Dragnea, dar sustin coalitia de guvernare prin intermediul ALDE. Ca fost primar PNL interbelic, tatal meu a facut puscarie politica si am tinut si eu cu PNL dupa '89. Actuala cardasie a PNL cu fostul partid al lui Basescu m-a obligat sa ma orientez spre ALDE, un partid mic, dar care mi se pare cat se poate de frecventabil.

16 noiembrie 2017 2:40

Fara @,nae consilier local psd de 14 ani, de 14 ori pe zi ,s-o sugi, pentru tinere de minte.

16 noiembrie 2017 1:51

nae, consilier local PSD de 14 ani Romanii uita repede. Dragnea presedinte!

15 noiembrie 2017 21:03

Galanton Dupa 5 ani, faptele sunt deja prescrise. Asa ca asistam la o noua scremere a unor cheltuitori de banii publici, care vor sa demonstreze cu tot dinadinsul ca sunt incalciti la minte si ca-si bat joc de noi si Justitie..... Cazuri mult mai grave gen Dan Ioan Popescu- fost ministru al Economiei, Fondul Proprietatea,Casa din Mihailescu etc, samd... zac prin sertare........ Cine zicea ceva de "Integritatea Justitiei" si "neamestecul politicului sau extra-politicului"??? Sa fim solemni!

15 noiembrie 2017 15:11

MOS ION ROATA STATUL de DREPT(si nu cel de tip mafiot si criminal, care are ca unic scop epurarea politica si indepartarea incomozilor prin fabricarea de dosare penale care au la baza ticluirea de probe) are reguli stricte si clare! Nu dorim sa-l aparam pe Dragnea(ci dimpotriva!) insa apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale OMULUI trebuie sa constituie prioritatea zero a oricarui CETATEAN ROMAN de RAND! In cauza care “bantuie” Romanica in aceste ziule se recunoaste(negru pe alb!) : NU EXISTA PROBE DIRECTE! In aceasta situatie, cu siguranta, avem de a face cu un nou caz : telepatia! Declaratiile date de indivizi care in prezentarea adevarului sunt in situatia de dusmanie cu “prigonitul” nu pot constitui probe in conditiile in care acestea nu sunt coroboreaza cu documente(probe certe!) Zilele trcute “micul titulescu” declara la iesirea de la audiere : “nu am declarant nimic impotriva “prigonitului”! Acum afirma “sub juramant nu poti minti”! FIRESC se pune intrebarea : cand acesta prezinta adevarul? Acestea sunt metodele statului paralel, a statului de tip mafiot si criminal care functioneaza la comanda politica, in vederea realizarii intereselor de grup! CURAT, MURDAR NENE IANCULE!

15 noiembrie 2017 11:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.