Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un număr de 89 de deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu au fost puşi în libertate la termen, ca urmare a acordării beneficiilor compensatorii aplicate conform Legii 169/2017, ce a intrat în vigoare de aproximativ o lună, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cătălin Zinică.

''Toate persoanele condamnate aflate în custodia Penitenciarului Giurgiu au intrat în aria de reglementare a Legii 69/2017, (...) astfel că, pentru fiecare 30 de zile de custodie în condiţii necorespunzătoare, persoanelor private de libertate li se consideră executate suplimentar şase zile din pedeapsa aplicată. De aproximativ o lună de zile, de la intrarea în vigoare a Legii 169/2017, 89 de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Giurgiu au fost puşi în libertate la termen, ca urmare a acordării beneficiilor compensatorii, iar deţinuţii liberaţi erau condamnaţi pentru fapte cuprinse între doi şi 14 ani. Procesele verbale ale comisiei împreună cu cererile de liberare condiţionată ale persoanelor private de libertate au fost înaintate instanţelor de judecată competente'', a spus Zinică.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.