Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

România nu s-a desprins de trecutul ei şi de practicile regimului comunist, a declarat, marţi, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, care consideră că în ultimii ani se fac presiuni asupra Parlamentului şi Guvernului prin metode represive, precum fabricarea dosarelor, încarcerări fără motiv sau încercări de compromitere prin justiţie televizată.

Tăriceanu a mai spus că lupta împotriva corupţiei s-a transformat în luptă pentru putere, vorbind din nou despre existenţa unui stat paralel, informează news.ro.

”Doresc să fac referire la cea mai importantă provocare pentru România, fără de care atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă nu poate fi posibilă. Este o provocare specifică României, care din păcate nu a scăpat definitiv de practicile specifice regimului comunist. Mă refer la ceea ce vedem astăzi cu toţii, şi anume statul paralel, statul ocult, care pune sub semnul întrebării principiile democratice fundamentale, cum ar fi exercitarea puterii de către cetăţeni prin intermediul reprezentanţilor aleşi prin vot, separaţia puterilor în stat sau ceea ce numim global statul de drept”, a declarat Călin Popescu Tăricean.

Liderul ALDE a mai spus că în ultimii ani se fac nenumărate presiuni asupra Parlamentului şi Guvernului, prin metode represive, iar lupta împotriva corupţiei s-a transformat într-o luptă acerbă pentru putere.

”Dosare fabricate, cătuşe, încercări de compromitere prin justiţie televizată, încarcerări nejustificate, folosirea diviziei presă a statului paralel şi exemplele pot continua. Ceea ce a început ca o luptă legitimă împotriva corupţiei s-a transformat într-o luptă acerbă pentru putere, într-o luptă uneori surdă, alteori oarbă, alteori la vedere, în care se încearcă preluarea puterii prin metode evident nedemocratice şi ilegitime”, a spus Tăriceanu.


Comentarii

@ 14 noiembrie 2017 22:59 Băi Paulus, ești un Moscovo Măgar reușit. De unde mama dracului ai scos știrea aia a ta senzațională dar complet falsă? Monica Macovei nu e vicepreședinte al PDL, iar PDL nu mai există. Monica Macovei e președintele acelui partid cu nume de pușcă mitralieră americană M10, partid care se pare că a decedat între timp, iar acum e parlamentar european. Eu înțeleg că tu vrei să manipulezi prostimea, dar nu veni cu cretinități atât de idioate, pentru că nu pune nimeni botul la tâmpenii d-astea. În altă ordine de idei, cât de credibilă poate fi minciuna ta, dar și cât de posibilă, cum că chipurile SUA au finanțat DNA și DIICOT? Cum și când au finanțat SUA aceste două intituții ale statului român? A venit nenea ambasadorul Ghildenstein cu un sac de bani și l-a dat ălora? După ce că ești cretin, mai ești și prost pe deasupra. Du-te dracului de idiot bolnav de stalinism. Te credeam mai răsărit la minte, dar văd că ești prost grămadă. Nu te mai screme să minți prostimea aiurea cu basmele tale idioate, că n-are rost și nici nu vei reuși. Așa că băi Moscovo Asinule, n-ai decât să ragi ca măgarul lui Beria până înnebunești. Hai sictir!

15 noiembrie 2017 3:01

Gheorghe Craioveanu Uite, bă EURO-boule ce ești, ce zice Monopizdica Macovei - Ambasadorul Gitenstein "are tot dreptul" sa faca aprecieri la adresa procurorului-sef al DNA, pentru ca Departamentul de Stat al SUA a "finantat" atat DIICOT, cat si DNA si este interesat de ce se intampla cu aceasta "investitie", a declarat, duminica, vicepresedintele PDL Monica Macovei, citata de Mediafax.

14 noiembrie 2017 22:59

Gheorghe Craioveanu Numai in mintea ta aia bolnava e asa, imputit de sluga Psd-ista

14 noiembrie 2017 16:02

Geronimo Sărmanul Tăriceanu, de când s-a metamorfozat într-un limbric bolșevicesc, vorbește numai pe limba stalinistă. Deci după rectul pe care-l poartă Tăriceanu pe proprii umeri, statul paralel comunist, binomul și polinoamele lui, zornăie cătușe, fabrică dosare politice pentru a pune mâna pe putere. Dar oare cum se face că acel stat paralel imaginar și imaginat și de loaza aia de Dumitru Iliescu, general SPP devenit plutonier călcat de tanc acum, care stat paralel format din Coldea și Kovesi s-au înrolat în serviciile și agenturilii străine ale SUA, care SUA numai stat comunist nu sunt. Unde pula calului vede Tăriceanu comunism? În SUA care ar controla după coșmarele lui Dumitru Iliescu statul paralel? Coldea e cioburi de oale și ulcele de SRI, pentru că nu mai e activ acolo, iar madam Kovesi e cu DNA-ul ei, care e tot mai impotent pe zi ce trece, prin grija lui Tăriceanu, Dragnea și Tudorel Toader, specialistul ăla în drept strâmb stalinist cu multe bube pe muianul lui patibular de coțcar PSD, ministru bubos care are grijă ca noul Cod Penal să devină ceva amorf acolo, cu care orice delincvent major să se poată șterge la găoz. Oare cine e atât de cretin și de idiot încât să creadă balivernele ălea cum că SRI și DNA sunt acum în slujba SUA? Adicătelea serviciile și agenturilii române plus bașca și DNA-ul sunt acum în slujba SUA? Sărmanul Tăriceanu, din marele fecalom liberalist a devenit și mai marele fecalom bolșevicesc, care de mare ce e, îl șterge pe Dragnea la buci și-i sărută găoaza, din postura de servitor și slugă umilă și preaplecată de președinte la Senat, unde a fost pus de Victor Ponta și a rămas prin indulgența lui LIviu Dragnea. La final o să-i dau muie cu repetir acestui limbric bolșevicesc împuțit pe nume Tăriceanu. Punct!

14 noiembrie 2017 15:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.