Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) anunță că va da în judecată Ministerul Muncii dacă instituția nu va promova o ordonanță de urgență prin care fondul de salarii pe 2018 să fie suplimentat.

„Vor fi și acțiuni de protest, dar ministerul va fi și dat în judecată dacă nu va fi promovată o ordonanță care să suplimenteze fondul de salarii pe 2018, astfel încât salariile în plată să rămână nemodificate și să poată fi aplicată legea salarizării așa cum a fost negociată. În condițiile în care nu va fi suplimentat fondul de salarii, acea creștere de 25% va fi absorbită de trecerea contribuției angajatorului pe angajat. (..)

Legea salarizării prevede o creștere de 25% anul viitor, iar în lipsa unei ordonanțe care să aducă o creștere de 23%, automat acei 23% vor fi luați din creșterea de 25%. Dacă nu se face acest lucru până la data la care se elaborează legea bugetului, degeaba se face ulterior. Am înțeles că în luna noiembrie trebuie terminat bugetul.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.