Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Sustragerea armelor cibernetice în urma unor atacuri ale adversarilor a afectat moralul în cadrul Agenţiei pentru Siguranţă Naţională din SUA (NSA), conducând la încetinirea operaţiunilor de spionaj şi la acţiuni ale hackerilor asupra companiilor şi civililor din întreaga lume, comentează NYT.
Jake Williams, un expert în securitate cibernetică, a descoperit uimit, în timp ce se afla în Florida, că este implicat în una dintre cele mai grave crize de securitate care au afectat vreodată serviciile secrete americane. El scria pe blogul companiei la care lucra despre Shadow Brokers, un grup misterios care a reuşit să obţină multe dintre instrumentele de atacuri informatice pe care Statele Unite le utilizau împotriva altor ţări. De data aceasta, gruparea îi transmitea lui un mesaj prin Twitter, identificâdu-l corect drept un fost agent al direcţiei de atacuri cibernetice a Agenţiei pentru Siguranţă Naţională (NSA) - Divizia Operaţiunilor de Acces Adaptat (Tailored Acces Operations, TAO) - o activitate pe care el nu o dezvăluise. Imediat, a fost uimit de ceea ce a prezentat grupul Shadow Brokers - detalii despre operaţiunile ultrasecrete constând în atacuri cibernetice pe care le efectuase.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.