Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, l-a îndemnat, marţi, pe Liviu Dragnea să îi urmeze exemplul şi să demisioneze din Parlament, pentru a dovedi că nu face ”din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi”.

Totodată, fostul președintele a publicat, pe o rețea de socializare, și fragmente din anunţul demisiei sale din 1996.

”Acum 21 de ani, nimic despre prezumţia de nevinovăţie.
Ce zici Dragnea, ai curaj să repeţi şi tu acest discurs în plenul Camerei Deputaţilor? (reproduc fragmente din discurs)

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 9 aprilie 1996
Are cuvântul domnul deputat Traian Băsescu.

Domnule preşedinte,
Doamnelor şi domnilor deputaţi,
În calitate de om politic al opoziţiei, nu am dreptul să las actualului Guvern şansa de a justifica nematerializarea acuzaţiilor false pe care mi le-a adus prin propria-mi imunitate parlamentară.
În calitate de om politic responsabil, nu am dreptul să întreţin suspiciunea electoratului asupra probităţii mele, cu atât mai mult cu cât, adesea, mi-am afirmat nevinovăţia.
În calitate de deputat de Vaslui, trebuie să dovedesc urmaşilor răzeşilor lui Ştefan cel Mare că, în septembrie 1992, au votat un om cinstit.
În calitate de deputat, am obligaţia să contribui la apărarea prestigiului instituţiei supreme a democraţiei autohtone, Parlamentul României.
În calitate de părinte, am obligaţia să asigur copiilor mei dreptul de a fi, în continuare, mândri de tatăl lor.
În calitate de marinar al flotei maritime române, am obligaţia să demonstrez echipajelor de la bordul navelor petroliere ale ţării, alături de care adesea am înfruntat natura, că am rămas acelaşi comandant aspru, dar drept, care a ştiut şi ştie ce este demnitatea şi onoarea.
Din aceste motive, dar şi pentru a proba că niciodată nu am făcut din imunitatea parlamentară o pavăză pentru ilegalităţi, cu deplină încredere în justiţie, dar şi în corectitudinea actelor mele din timpul guvernării, astăzi, 9 aprilie 1996, demisionez din Parlamentul României.
Vă mulţumesc”, a scris Traian Băsescu, marți, pe pagina sa de Facebook.


Comentarii

nae Jegosule , laba asta de teleormanean nu este aparat de licurici , binoame si alte polinoame , asa cum erai tu !

14 noiembrie 2017 13:36

Uta Javra iar apari ,scarba umana uiti cand ai spus ca demisionezi in 5minute si acum e scris pe ziduri.Mitocanul ,mitocanilor !!!

14 noiembrie 2017 13:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.