Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Oamenii de știință au anunțat, luni, descoperirea celei mai vechi dovezi a producției vinului în urma detectării unor amprente chimice ale băuturii alcoolice fermentate realizată din struguri în fragmente de vase de ceramică datând din urmă cu aproape 8.000 de ani aflate în două situri, la circa 50 de kilometri sud de capitala Georgiei, Tbilisi, informează Reuters.
Descoperirile demonstrează că această realizare culturală importantă a avut loc în regiunea Caucazului de Sud, la granița dintre Europa de Est și Asia de Vest, mai devreme decât se crezuse anterior.

Până recent, cea mai veche dovadă a producției vinului fusese identificată în obiecte de ceramică provenind din zona Munților Zagros, în nord-vestul Iranului, acestea datând din perioada 5400 — 5000 î.Hr.

Integral pe AgerpresComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul NU existau oameni acum 8000 de ani. Primii oameni au fost protopărinții Adam și Eva creați de Domnul Dumnezeu acum 7525 de ani după Casa Raiului în care stau.

14 noiembrie 2017 18:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.