Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea, cu un dosar penal mai aproape de ieșirea din politică. Cum acționa grupul lui lui Dragnea, potrivit DNA: licitații trucate, bani dirijați către PSD și către propriile buzunare

Președintele PSD este urmărit penal de DNA în dosarul Tel Drum. Procurorii susțin că Dragnea este liderul unui grup infracțional organizat, înființat în 2001, care a atras bani publici și europeni prin licitaţii trucate. Acuzații profitau de câștiguri dar nu uitau să contribuie și la finanțarea PSD. Dosarul se bazează pe o sesizare a OLAF (Oficiul European Antifraudă).

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false şi două infracțiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, a anunţat DNA. În acest dosar sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum. Dragnea are deja o pedeapsă de doi ani de zile cu suspendarea, în dosarul fraudării referendumului din 2012 și este urmărit penal pentru abuz în serviciu într-un alt dosar.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, a iniţiat, în 2001, un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent. Grupul are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.