Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Senatorul Traian Băsescu a declarat, luni, că parlamentarii UDMR, iniţiatorii iniţiativei legislative prin care se propune ca ziua de 15 martie să fie consacrată ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, urmăresc să-i umilească pe români şi să facă din această dată o zi naţională a României.

„Cât am fost preşedinte nu am avut nicio înţelegere cu voi, cu UDMR. Aduceţi-vă aminte că la toate alegerile şi la toate referendumurile aţi susţinut bolşevismul biruitor. Şi acum faceţi acelaşi lucru. Tot timpul voi avea respect pentru comunitatea maghiară, ca pentru orice altă minoritate, dar niciodată nu voi permite unei minorităţi să umilească românii. Iar voi, cu propunerea de a face zi naţională în România din ziua voastră, de 15 martie, asta urmăriţi, să umiliţi românii în timp ce le spuneţi de la vârful partidului că voi urâţi ziua naţională a românilor. Vreau să ştiţi că nu puteţi să păcăliţi pe nimeni. Ştiu că vă aşteaptă Viktoraş (n.r. - premierul Ungariei, Viktor Orban), căruia i-am spus la Tuşnad 'atâta autonomie în ungurime câtă la Caracal'. Vă aşteaptă să rânjiţi: 'I-am păcălit pe români, le-am pus ziua în care îi omoram prin Ardeal să fie şi ziua lor naţională. Mulţumiţi-vă că vă spunem: 'La mulţi ani!' de zilele pe care vi le autodeclaraţi ca fiind zilele voastre naţionale. Nu ni le daţi şi nouă, că avem ziua noastră", a mai spus Băsescu.

Cseke Attila i-a reproşat lui Traian Băsescu că nu a citit proiectul de lege şi că a promulgat, în calitate de preşedinte, proiecte de lege prin care sunt consacrate zile ale comunităţilor tătare şi rome, aşa cum este şi acest act normativ pentru comunitatea maghiară.


Comentarii

NANA Da' cand ai taiat pensiile, salariile, indemnizatiile pt copii, ai inchis scoli si spitale - toate pt minoritatea de borfasi in conturile carora ai transferat milioane Euro - din Bugetul Tarii, bai, dementule, atunci, ai umilit pe romani, bai, basescule, noi nu te uitam !

14 noiembrie 2017 8:11

Pute Acest mare consumator de alcool si cacat nu se mai satura !!

14 noiembrie 2017 2:43

v Ma Javra Ordinara, ai fost pe post de presedinte zece ani. Ce masuri ai luat contra manifestarilor sovine ale ungurilor? De aia se intilneau vara la tabara de la Izvorul Muresului?

13 noiembrie 2017 23:28

Lingaul Javra imputita si fara caracter uiti cand te pupai in bot cu ei ,cu Orban si altii ,noi nu !!!

13 noiembrie 2017 22:56

CLONȚ de RUBIN Bravo, dom Băsescule! O atitudine normal-agresivă care dă bine. Felicitări și nu mai vorbi pe negândite, bine?

13 noiembrie 2017 22:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.