Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Indiferent de ceea ce decideau până la urmă PSD și guvernul său în privința promovării pe mai departe sau, dimpotrivă, a renunțării la măsurile din așa-numita „revoluție fiscală“, bilanțul politicii PSD, urmărită consecvent de la revenirea la guvernare în 2012, era deja conturat. În cadrul acestei politici, se încearcă să se dea ceva în plus la nevoiași, dar fără a se pune în discuție rânduielile existente și fără a se lua, cumva, de la bogați, ba chiar dăruindu-le acestora câte un cadou din panoplia „relaxărilor fiscale“, ca să nu se supere, și, astfel, în scurt timp, totul se împotmolește din lipsă de resurse. Pentru ieșire, se dă înapoi, nevoiașii rămânând cu buza umflată, iar bogații cu cadourile fiscale. Totul se soldează, de fapt, cu o aservire economică și mai profundă către capitalul străin, în timp ce se lasă impresia că s-ar lupta pentru nevoiașii români și pentru emanciparea capitalului autohton. Ceea ce are priză mare la fraieri! Opoziția politică de trei parale din România actuală, cu Iohannis în frunte, taxează politica PSD drept „populism“, amplificând atracția populară pentru PSD. Pune umărul și DNA, găsind cu predilecție corupți PSD și victimizând astfel partidul în ochii oamenilor de rând.

Integral pe CotidianulComentarii

@observator Iti spun eu ce-a facut.El si multi alti activisti ai partidului si fosti sefi prin diferite servicii ale statului s-au dat la privatizari. Nu s-au priceput, pentru ca nu erau ingineri de valoare si nici n-aveau vreun interes sa pastreze, prin modernizare, industria romaneasca. Au privatizat pentru terenuri si fier vechi. Cate fabrici mari mai merg acum? Le poti numara pe degetele de la maini. Dupa ce le-au distrus pe cele considerate de ei "fier vechi", dupa ce s-au imbogatit din terenuri sau chiar din societatile falimentare cumparate pe doi lei ( vezi TEL DRUM) acum se plang de multinationale,de parca ele sunt vinovate de situatia in care au adus tara. Eu nu stiu in acei ani ( pana in 2002-2004) sa fi venit in Romania vreo firma serioasa. Prima a fost Renault care a venit la Dacia. In cei 14 ani de la revolutie ei au furat tara! Acum se plang ca n-avem "capital romanesc" Ei s-au dus la Monte Carlo cu banii furati!

15 noiembrie 2017 15:32

Observator Stimabile domn Serbanescu ati fost ministru al Reformei in guvernul Ciorbea, prin 1998. A ramas ceva bun, pentru aceasta tara, in urma trecerii dvs. prin acel minister? Care a fost cea mai eficienta solutie adoptata pentru viitorul economic al tarii? C-asa, la analize si critici, tot romanu-i priceput. Mai nou,romanul nu se naste doar poet ci si… consultant, analist.

14 noiembrie 2017 16:42

solo Tovarase Serbanescu, combati bine, dar imi amintesc ca nu erai atat de combativ pe vremea cand erai lector la CC al PCR

14 noiembrie 2017 13:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.