Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fostul viceprimar al Clujului, Anna Horvath, acuză Primăria condusă de Emil Boc că sfidează comunitatea maghiară şi pe liderii săi politici prin amplasarea patinoarului de iarnă în jurul statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii. Administraţia locală a trans­mis că acest concept nu are conotaţii etnice, fiind preluat de la alte Târguri de Crăciun din Europa.

În cadrul Târgului de Crăciun de la Cluj, patinoarul artificial va fi amplasat în jurul statuii lui Matei Corvin din Piața Unirii. Această decizie a stârnit furia fostului viceprimar Anna Horvath (UDMR), care a acuzat administraţia locală că sfidează etnicii maghiari şi pe liderii lor politici. „Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu lega­litatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul. Pe de altă parte consi­derăm un act de sfidare față de reprezentanța politică și comu­nitatea maghiară faptul că nu s-a făcut nicio informare sau discuție prealabilă privind «inovații» propuse de primărie”, a acuzat Horvath pe pagina personală de Facebook. Fostul viceprimar al Clujului a demisi­onat în luna martie după ce a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii anticorupţie susţin că Anna Horvath a ajutat oameni de afaceri maghiari din Cluj-Napoca să primească mai repede autorizaţiile de construcţie pentru clădiri de locuinţe, primind în schimb favoruri de ordin financiar. Ulte­rior, Anna Horvath a devenit vicepreşedin­tele executiv al UDMR în relaţia cu autorităţile locale, fiind lăudată de liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Farkas aLupului Parca Matei Corvin e -macar jumatate- roman! E drept ca ei nu recunosc asta. Atunci eu ca sunt roman sunt mai jignit! Odata ca sunt roman, a doua oara ca e patinoarul asta intr-un oras din Romania.

13 noiembrie 2017 16:33

Stan Păţitul Oricum, orice îi jigneşte !. Dar faptul că au umplut Transilvania cu afişe, indicatoare rutiere, denumiri ŞI în limba maghiară ( uneori nejustificat) pe noi nu ne DERANJEAZĂ !?! Avem o guvernare de căcat, care pentru ciolan ar vinde-o şi pe mă-sa unui tractir arabesc, nu numai ROMÂNIA. Vai de noi !

13 noiembrie 2017 13:34

Pute Rog sa se interzica vata de zahar pe patinuar deoarece o sa fie ofensata unguroaica asta ca a intrat la menopauza,ba nenica ce le bubuie mintea la astia ,chiar ca nimic nu au in cap decat pusta !!

13 noiembrie 2017 13:29

Ionut Cata nesimtire la aceasta fufa. Ne amplasam patinoarele in TARA NOASTRA oriunde dorim! Clar, madam? Drumul spre Ungaria il stii, ia viteza!

13 noiembrie 2017 12:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.