Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Guvernul Tudose a anunțat că nu va prelungi memorandumul cu Rompetrol până când nu se va finaliza ancheta DIICOT care vizează compania și pînă nu va încasa datoriile istorice. Ceea ce pare un nou război între Palatul Victoria și kazahii de la KazMunaiGaz, acționarii fostului grup Rompetrol, e de fapt un cadou neașteptat făcut chinezilor, cei care vor prelua în curând controlul companiei petroliere de la kazahi, fără a mai fi condiționați să creeze întâi fondul de un miliard de dolari stipulat în memorandum. Important este că anunțul de la Guvern vine fix după ce s-a încheiat vizita la București a celei mai mari delegații de chinezi în România.

Practic, guvernul Tudose le face un cadou prețios chinezilor, care în această lună vor finaliza achiziția a 51% din KMGI, și kazahilor, care vor rămâne cu restul de 49% din acțiuni.

Integral pe România LiberăComentarii

investitor BVB Manipulare ordinara! Caracteristic RL. Care-i cadoul? Statul detine 44,7% din actiunile Rompetrol Rafinare, in urma conversiei in actiuni a datoriei istorice de cca. 600 milioane &. La cotatiile actuale, pe bursa, valoreaza cca. 281 milioane $. Daca KMG isi plateste datoria (+dobanda cuvenita), redevine proprietar al pachetului de 44,7% actiuni detinute actualmente de stat. Deci se incheie litigiul dintre KMG si statul roman.

12 noiembrie 2017 12:13

v Si cind te gindesti ca aceasta intreprindere era a Statului Roman, iar acuma se spne ca se fac favoruri kazahilor si chinezilor.

11 noiembrie 2017 23:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.