Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Interacţiunile dintre oameni şi animalele sălbatice din India au devenit din ce în ce mai complicate, acestea fiind marcate de cruzime şi compasiune.

Această relaţie conflictuală este prezentată în multe imagini din cadrul competiţiei de anul acesta Sanctuary Wildlife Photography. Competiţia este organizată de Sactuary Asia, o organizaţie pentru conservarea şi protecţia mediului înconjurător înfiinţată în 1981. Conform Quartz, în cadrul unei ceremonii, opt fotografi au fost aleşi câştigători.

Fotografia clasată pe locul I anul acesta este denumită ''Iadul este aici'' şi a fost realizată de Biplab Hazra. În imagine este surpins conflictul dintre oameni şi elefanţi. În districtul Bankura, aflat la vest de Bengal, locuitorii atacă deseori elefanţii din zonă. În imagine a fost suprins momentul în care aceştia aruncă cu bile de smoală în flăcări şi pocnitori către un pui de elefant şi mama acestuia. ''Căldura focului atinge pielea animalelor, iar puiul de elefant ţipă din cauza fricii şi a haosului,'' notează autorul imaginii. În India se află aproximativ 70% din populaţia la nivel global de pachiderme. Organizaţia doreşte să atragă atenţia cu privire la conflictele dintre elefanţi şi oameni care au atins un grad fatal.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.