Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Președintele PSD Liviu Dragnea s-a făcut nevăzut de câteva zile, în plină ”revoluţie fiscală”. Liderul PSD ne obișnuise ca el să fie cel care anunţă măsurile adoptate din programul de guvernare. Însă Dragnea nu a fost miercuri la Parlament, iar zilele trecute nu a vrut să facă declaraţii, spunând că e treaba Guvernului să explice. Nici premierul nu a stat prea mult de vorbă cu presa.

De când a început scandalul pe Codul fiscal și oamenii au început să iasă în stradă la proteste, Liviu Dragnea și Mihai Tudose au refuzat să mai facă declarații, constată JURNALUL NAȚIONAL. Fiecare și-a făcut strategia de comunicare pornind de la ideea că celălalt trebuie să dea explicații pentru Codul fiscal și consecințele lui. Liviu Dragnea a lipsit chiar de la Camera Deaputaților, miercuri, în ziua adoptării OUG, deși în mod obișnuit când se adopta o prevedere din programul de guvernare el era cel care o prezenta presei.  Nici joi dimineață, Dragnea nu sosise la biroul de la Palatul Parlamentului. De asemenea, și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se ține departe de problemele guvernului.

Liderul PSD se „pierde“ și în sondaje. Datele comparative ale sondajelor realizate în fiecare lună de IMAS, publicate ieri, arată că liderul PSD Liviu Dragnea a pierdut, într-o singură lună, aproape patru procente la capitolul încredere, anunță ROMÂNIA LIBERĂ . Dragnea a ajuns, astfel, de la 18.7% în luna septembrie la 15% în octombrie. Liderul ALDE, C. P. Tăriceanu, îşi depăşeşte cu opt procente partenerul de coaliţie, fiind cotat la 23% în octombrie. Premierul Mihai Tudose, care şi-a început mandatul cu o cotă de încredere de 24.7 % în luna iulie, a scăzut constant până la 18% în luna octombrie.

Încrederea în liderii PSD se prăbuşeşte, dar partidul rămâne constant în ceea ce priveşte intenţia de vot, adică la 39%, constată ADEVĂRUL. De cealaltă parte, liberalii pierd aproape două procente într-o singură lună, de la 30,9% ajung la 29.3%. Partidul pe trend crescător e ALDE, ajungând la 10,2%, după ce luna trecută avea o intenţie de 8,1%. În schimb,la USR continuă scăderea, de la aproape 7% la doar 5,5%.

Luna trecută, amintește COTIDIANUL, un sondaj a aruncat în aer PSD,  premierul Mihai Tudose fiind la un pas să demisioneze. Studiul realizat de institutul Avangarde, condus de Mihai Pieleanu, arăta că încrederea în Executiv a căzut de la 40% la doar 27%. Tudose a sugerat că sondajul ar fi fost la comanda lui Liviu Dragnea, dar Pieleanu a negat ferm această variantă. După scandal, mai mulți miniștri au fost remaniați.

După bănci şi multinaţionale, Tudose atacă sindicatele. Premierul Mihai Tudose l-a acuzat pe Bogdan Hossu, preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa, că s-a transformat în lider sindicat al bancherilor şi al unor oameni de afaceri ”care vor să scoată bani din ţară”, fără a plăti impozite în România, anunță GÂNDUL. ”Apreciem faptul că oamenii de bună-credinţă şi liderii de sindicat nu s-au lăsat păcăliţi de «fostul» lor coleg, Bogdan Hossu. Acesta, mai nou, s-a transformat în liderul de sindicat al bancherilor şi al unor oameni de afaceri, care vor să scoată bani din ţară, fără să plătească impozite statului român, adică nouă, românilor, pentru sănătate, educaţie, infrastructură”, a afirmat, într-o postare pe Facebook, Mihai Tudose.

Liderul Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că intenţionează să sesizeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranţa că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituţională. Cu o zi înaintei, amintește ROMÂNIA LIBERĂ, premierul Tudose a dat vina pe multinaţionale şi bănci pentru „inflamarea” pe tema modificărilor propuse.

Pe de altă parte, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a făcut apel, în cadrul Galei Topului Național al Firmelor, ediția a XXIV-a, către guvernanți să înceteze cu atacurile la multinaţionale şi i-a îndemnat pe aceștia să se uite peste cifrele oficiale care arată care sunt exportatorii din România. „O spun cu tristeţe: deşi avem 21.880 de exportatori în România, primii 100 fac 49% din exportul României. Cu tristeţe o spun că în primii 100 sunt doar şase firme româneşti. Să ne închipuim ce înseamnă lipsa capitalului străin în acest segment al exportului! Cred că lucrurile trebuie privite şi prin prisma clasamentelor UE - ultimul loc la inovare-cercetare, pe penultimul loc la productivitatea muncii şi la digitalizarea administrativă", a afirmat președintele CCIR.

Comentarii

v, liderul postacilor PSD Vedeti ca e in Brazilia. Trece proprietile pe numele soferului ca se apropie arestarea.

10 noiembrie 2017 22:33

Levy Dragnea Cum asa am disparut? Sunt lipit in spatele postacului nae cu ceva infipt in rectul lui.

10 noiembrie 2017 20:49

Gheorghe Craioveanu Sa dispara tot cu hoti si penali PSD,sa il ia si pe sluga Tariceanu.

10 noiembrie 2017 11:28

VISE Vise rozalii de idioti cacanii, care nu-si dau seama ca prin ura lor obsesiva si compulsiva il victimizeza si mai mult pe Dragnea, altfel un lider mediocru. Daca s-ar limita la acuze sobre si cu probe adevarate, ar fi disparut demult din peisaj. Dar cu acuze de la referendum si tot felul de probe indirecte, scoase cu forcepsul din dosarele penale ale altora, sansle sunt tot mai mici si chiar dau poporului PSD impresia ca, saracul, se lupta cu sistemul. Intre timp el taie porcul si joaca tenis cu sistemul, caruia incearca sa-i spuna, "stati cuminti, baieti, sunt de-al vostru"! Orice ar face Lulutza, orice ar mai zgandari si scorni Monicutza, metoda care a mers cu Adrian Nastase s-a compromis prin ea insasi.

10 noiembrie 2017 11:26

Gicu Cand am citit titlul, ...am avut o bucurie imensa, crezand ptr o clipa ca Dragnea a disparut de pe scena politica si din Romania. Am sperat ca a plecat sa-si ingrijeasca cocotierii lui

10 noiembrie 2017 10:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.