Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

”Nu consider că poliţiştii sunt îndeajuns de protejaţi. Nu consider că sunt îndeajuns de pregătiţi. Tocmai de aceea ne-aţi văzut astăzi (joi – n.r.) în acţiune”, a răspuns ministrul, după ce a participat la un exerciţiu demonstrativ de pregătire tactică a poliţiştilor, la care au fost prezente forţe ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS).

”La întâlnirile cu inspectorii şefi de poliţie am punctat încă o dată motivaţia şi demersul nostru legislativ, propunerea noastră pe întărirea statutului poliţistului. Am spus-o de fiecare dată, această nevoie a venit dintr-o solicitare a poliţiştilor pe care eu i-am ascultat şi mi s-a părut normal şi firesc să fac asta, ca ministru, să începem acest demers. Am strâns propunerile lor, am pus toate aceste propuneri într-o formulă centralizată, pe masă, într-o dezbatere amplă cu sindicatele din poliţie. Am spus de fiecare dată cum gândim această întărire a autorităţii pe cele trei planuri, ce dorim să face pe mai departe, care sunt actele normative pe care le avem în vedere atunci când vorbim de un pachet legislativ şi am ieşit într-o conferinţă, am pus oficial acest pachet legislativ într-o dezbatere publică. Nu discutăm de o ordonanţă, ci de o procedură normală, legală, firească de dezbatere publică”, a spus Carmen Dan.

”Trebuie să stăm să ne gândim cu calm pentru că mi-aş dori să înceteze o dată propagarea acestei teorii a şi să ne punem întrebarea firească: De fapt, ce ne dorim? Ne dorim un poliţist protejat, cu autoritate, care să respecte şi să fie respectat în egală măsură? Atunci, aceasta este calea în care putem face acest lucru, prin discuţii şi dialog. Sau ne dorim un poliţist care să mai facă câte o eroare pe ici- pe colo sau un poliţist pe care să îl luăm de fiecare dată în lumina reflectoarelor să îl acuzăm că nu este pregătit, că nu are cum să se protejeze, că face un abuz atunci când acţionează, fără să analizăm aşa cum este normal care sunt limitele acestor acţiuni poliţieneşti. Nu poţi cere retragerea unui proiect fără a aduce argumente”, a spus ministrul de Interne.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.