Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Copleşiţi de scandalul transferului de contribuţii de la angajator la angajat, omitem să observăm alte lucruri grave care se petrec în noul Cod Fiscal, iar Guvernul are tot interesul să tacă asupra lor. Este vorba de reducerea contribuţiilor la Pilonul II de pensii şi despre favorizarea fiscală a firmelor de încasat şpăgi.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că reducerea cotei de contribuţie la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,7% se justifică prin aceea că acest procent se aplică la un salariu brut mai mare, rezultat din transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Prin urmare, suma în valoare absolută care va fi virată va fi aceeaşi. Aceasta este pur şi simplu o minciună.

Ştim acum că mult promisa majorare salarială, cu care s-au câştigat alegerile anul trecut, a fost de fapt un strict contabilă: s-a majorat doar salariul brut, în sensul că s-au majorat cotele de contribuţie datorate de angajat în detrimentul celor datorate de angajator, dar câştigul salarial net rămâne cel prezentat ieri de ministrul Finanţelor: 2 lei.

Integral pe AdevărulComentarii

Liviu Avram: și mă refer aici în principal la ”firmele” (la group-urile infracționale, n.m.) de ”abs ”fonduri” (de EURO-ȘPAGĂ ”transatlanică”-TTIP, n.m.) destinate ”salvării” planetelor ”noastre” de ... ”încălzirea globală” a schimbărilor clismatice, precum și la cele specializate în ”absorbirea” de ”fonduri” destinate ”salvării” ”refugiaților” și ”educării” (homo-)sexuale a copiilor Dvs.! Cu respect, LA

8 noiembrie 2017 23:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.