Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Anual, în perioada primăverii şi a toamnei locuitorii din multe părţi ale planetei trec la ora de vară şi apoi la cea de iarnă. Discuţii cu privire la acest proces şi problemele provocate de schimbarea orei au stârnit deseori controverse. Însă, în prezent, specialiştii prezintă tot mai multe dovezi ale problemelor de sănătate provocate de această schimbare.

Corpul uman nu ştie exact ce oră sau zi este. Organismul este condus de către un ceas biologic sau circadian intern care este afectat de prezenţa sau absenţa luminii solare. Science Alert notează că atunci când apare lumina solară, corpul primeşte o doză de hormoni care provoacă trezirea acestuia, atunci când se întunecă, organismul produce hormoni care îl calmează.

Atunci când ignorăm acest mecanism de bază şi ne forţăm corpul să funcţioneze conform orei locale, ne riscăm starea de sănătate, prezintă cercetătorii într-un nou studiu.

Integral pe DescoperaComentarii

@Calin Gh zis prostovanul E prima data cand recunosti si tu ca sondajele lu' pielea pulii, zis Pieleanu, se fac pe esantioane bine alese. Bravos ! Cu cea mai inalta pretuire si consideratiune von Poulos.

8 noiembrie 2017 17:38

sx Pe vremea cand aveam industrie, acum 30 de ani, castigul pe vara prin trecerea la ora de vara era echivalentul a 70000 de tone de titei. Acum cand nu mai avem decat urme de industrie cat o mai fi ?

8 noiembrie 2017 17:35

Fiți (vă rg, n.m.) amabili - ce (pidzdele mamelor Dvs. de MEDIA-limbrici, n.m.) are de-a face fusul orar cu (excrocheria-globală) a (așa zisei) ”ore de vară”?! Cu înaltă considerațiune, Paulus

8 noiembrie 2017 9:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.