Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Este foarte probabil ca în faţa protestelor sindicatelor şi a patronatelor guvernul să dea înapoi şi să retragă propunerea de mutarea a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

O ieşire onorantă din această situaţie ar fi dacă tot pachetul s-ar rezuma la o măsură prin care să fie impulsionată rata angajării şi într-adevăr să fie resimţită ca o relaxare fiscală: impozit pe venit şi contribuţii sociale zero la salariile de sub 2.000 de lei pe lună.

Astfel, guvernul ar putea spune simplu: ne concentrăm pe salariaţii aflaţi la începutul carierei sau aflaţi în partea de jos a grilei, pentru a mări disponibilitatea firmelor de a face noi angajări.

Astăzi România se află printre ţările care taxează cel mai mult salariul minim, încărcat cu costuri de 60% peste net. Măsura zero taxare şi contribuţii pentru salarii de sub 2.000 lei va avantaja atât salariaţii cât şi angajatorii. Marile companii industriale ar economisi zeci de milioane de euro din plata contribuţiilor aferente şi este posibil să-şi extindă masiv planurile de angajare.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.