Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Măsurile contradictorii ale guvernării PSD- ALDE, atât cele din domeniul Justiției cât și cele din domeniul fiscal sau bugetar, care au scos duminică zeci de mii de oameni în stradă, se reflectă deja în rezultatele ultimelor alegeri, social-democraţii fiind învinşi categoric la scrutinul organizat duminică la Deva pentru funcţia de primar.

În 16 localităţi din România au avut loc duminică alegeri pentru funcţia de primar, locurile fiind vacante după ce foştii edili au fost declaraţi incompatibili, au fost condamnaţi sau au decedat. Printre cele 16 localităţi a fost şi un municipiu-reşedinţă de judeţ, adică Deva, unde Florin Oancea , candidatul PNL, a câştigat categoric, având 42% din voturi, pe locul doi fiind reprezentantul PSD, Petru Mărginean, cu aproape 25%. ADEVĂRUL afirmă că PSD pierde pentru a doua oară o reşedinţă de judeţ în faţa PNL în ultimele luni, după ce în iunie social-democraţii au fost învinşi la Târgu-Jiu.

„Dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi dimineaţa nu ai cum să cazi aşa mult în sondaje. Ori am eu nişte probleme şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în guvern.” a spus, la începutul lunii octombrie, premierul Mihai Tudose. Replica prim-ministrului a venit după ce sondajul Avangarde a arătat că încrederea în Guvernul Tudose a picat la 27% de la 40%.

După scandalul provocat atunci de procentele date pe piață de către sociologul Marius Pieleanu, sondajul IRES citat de DCNEWS, vine să confirme procentele. Iată cum arată rezultatul sondajului IRES: Oamenii mai au încredere în companiile de stat (31%), bănci (30%), justiție (29%), Administrația Prezidențială (29%), companiile cu capital străin (28%), Guvernul român (28%), Administrația Publică din România (27%), Organizații neguvernamentale (23%), Parlamentul României (18%). Prin urmare, cele două sondaje au cotat Guvernul României cu aproape același procent de încredere.

Teoretic, Mihai Tudose este al PSD. Cel puțin așa apare în scripte. Practic, Tudose nu lucrează decât el cu el însuși, precum lupul singuratic, susține NAȚIONAL. Lui Dragnea, într-un mod destul de pervers, i-a rezervat rolul de spectator la guvernarea PSD. Decide liderul PSD o anume strategie? Să-i fie de bine! Tudose o aplică după cum vrea sau nu o pune deloc în practică. În gura lui Dragnea, Codul Fiscal, bunăoară, și modificarile aduse acestuia sună într-un fel. Urmăriti-l pe Tudose la declarații și veți vedea că e vorba de altceva. Tudose are mereu o altă variantă sau completare, un alt plan, de parcă lucrurile ar fi gândite printr-un alt filtru, de altcineva.

Premierul ezită să aprobe prin ordonanță de urgență schimbările la Codul fiscal și a amânat, pentru a doua oară, ședința de guvern pe această temă, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Subiectul ar urma să fie tranșat mâine de Guvern, în urma presiunilor lui Liviu Dragnea, dar premierul Mihai Tudose a anunţat că este posibil ca nici miercuri, în şedinţa de Guvern, să nu fie discutate propunerile de modificare ale Codului Fiscal. Mai mult, și unii lideri ai PSD și ALDE se distanțează de propunerile de modificare a Codului Fiscal.

Primul lider PSD care contestă „revoluţia fiscală” promisă de partid este Gabriela Firea, primarul Capitalei, care a declarat, luni, că modificările aduse Codului Fiscal ar reprezenta "o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile" deoarece vor fi mai puţini bani la buget pentru investiţii. Edilul a precizat că premierul a invitat-o marţi la o întâlnire la Guvern, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Pentru toate primăriile de municipiu, acest pachet de modificări fiscale nu va aduce lucruri bune pentru că vor fi bani mai puţini la buget pentru investiţii, avem foarte multe proiecte în derulare pe care vrem să le finalizam“, a declarat, luni, Gabriela Firea, la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România.

Și preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu s-a dezis de revoluţia fiscală a PSD. „Eu cred că atunci când e vorba de adoptarea în Guvern a unui set de măsuri importante, rapiditatea nu e factorul cheie“, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la Parlament. De asemenea, remarcă JURNALUL NAȚIONAL, acesta a evitat să vorbească despre „revoluţia fiscală“ pe care vrea să o facă PSD, prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să prindă transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. „Nu mă întrebaţi pe mine ce face Guvernul“, a subliniat liderul ALDE.

După ce și preşedintele Klaus Iohannis a criticat măsurile pentru că nu aduc bani în plus în buzunarul românilor şi a avertizat Guvernul „să nu bage România într-o aventură fiscală cu final trist”, modificările au primit aviz negativ şi din alte părţi. Consiliul Economic şi Social (CES), format din sindicate, patronate şi societatea civilă, a avizat negativ proiectului de modificare a Codului Fiscal, anunță ADEVĂRUL.

Totodată, anunță și GÂNDUL, şi Consiliul Fiscal a avizat negativ acest proiect, precizând că măsurile vor aduce riscuri, la nivel de impact, neobişnuit de mari. Potrivit instituţiei, analizat în izolare, impactul pachetului de modificări fiscale implică o pierdere de venituri la nivelul bugetului consolidat de circa 5,2 miliarde de lei, în timp ce o evaluare a măsurilor de compensare identificate nu indică acoperirea în întregime a acesteia.Comentarii

Gheorghe Craioveanu De aia sunt platiti @v si COCO,de penali PSD,sa mance cacat pe aici

7 noiembrie 2017 20:48

@v de la wc Mai tristule, tu nu vezi ca toata tara s-a scarbit de bolshevicii tai mincinosi. Chiar esti atat de indobitocit?

7 noiembrie 2017 20:44

COCO Ar vrea ele, javrele pdl-puturoase, usr-oase adica unsuroase, pnl-jegoase - sa decada PSD, dar, javrele ciolosunsuroase si restul de jeguri, vor avea suprize usturatoare la viitoarele alegeri...

7 noiembrie 2017 19:42

vio @v esti idiot!

7 noiembrie 2017 17:56

v Citind articolul m-a cuprins o jale, dupa Javra Ordinara care a spus ca taie 25% din salarii si s-a tinut de cuvint. Atunci nu au fost manifestatii, deci le-a placut oamenilor. Cu banii "popriti" a "facut investitii" prin intermediul madamei Udrea in terenuri in panta si alte lucruri nefolositoare, dar au furat in schimb din greu, fara sa se strige "DNA sa vina sa va ia"

7 noiembrie 2017 16:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.