Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cei şapte deputaţi din fracţiunea comuniştilor din Republica Moldova au semnat joi, 2 noiembrie, o moţiune simplă împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale. PCRM solicită demiterea acestora pentru că ar fi încălcat Constituţia în mai multe rânduri. Ultima picătura pe răbdarea comuniştilor a fost decizia CC de a da aviz pozitiv modificării articolului 13 din Legea Supremă, ce permite parlamentarilor să schimbe limba de stat în limba română.


„Actuala componenţă a Înaltei Curţi a politizat excesiv rolul acesteia, modificând în mai multe rânduri Constituţia, prin care şi-a arogat nişte competenţe ale Parlamentului Republicii Moldova. Mai mult ca atât, Înalta Curte şi-a permis să declare neconstituţionale unele prevederi constituţionale, contrar propriii practici, care stabilea că Înalta Curte va putea declara constituţionale toate actele legislative şi normative cu excepţia legilor constituţionale”, a declarat deputatul PCRM Elena Bodnarenco.

Ea a mai adăugat că judecătorii CC nu au dreptul să-şi aroge competenţe străine: „O astfel de manifestaţie încalcă principiul constituţional al separărilor puterilor de stat”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.