Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Dacă acasă ții cont de ceea ce cumperi, astfel încât să produci cât mai puțin gunoi, același lucru ar trebui să se întâmple și când pleci în călătorii. Iată șapte obiecte pe care să le iei cu tine pentru o călătorie zero waste.

1. Sticlă reutilizabilă pentru apă

Ținând cont de faptul că mai mult de opt milioane de tone de plastic sunt aruncate în oceane în fiecare an, sigur nu vrei să știi că ai contribuit și tu la această cifră. Așa că ia-ți de acasă o sticlă reutilizabilă pe care o poți încărca de la un izvor, dacă te duci la munte, sau chiar de la chiuvetă. Dacă îți faci griji în legătură cu puritatea apei, poți să îți cumperi o sticlă filtrantă, care elimină gustul și mirosul de clor, impuritățile, calcarul și metalele grele (cuprul, plumbul) în exces.

2. Recipient reutilizabil pentru băuturi și gustări

Dacă ai spațiu în bagaj, o idee bună ar fi să-ți iei un borcan de sticlă. Îl poți folosi ca să transporți gustări, cum ar fi fructe sau legume proaspete tăiate în tije sau cuburi sau chiar se poate transforma în cană, dacă vrei să-ți iei cafeaua la pachet.

3. Gustări de acasă

Mâncarea din aeroporturi este foarte scumpă, ca și cea din avion, deseori. După ce studiezi regulile companiei aviatice cu care călătorești, adu-ți câteva gustări de acasă, dacă îți este permis. Împachetează-le în recipiente reutilizabile sau în săculeți din pânză.

4. Refuză gratuitățile

Dacă politica companiei aeriene este să ofere diverse produse gratuit, adu-ți unele de acasă și refuză-le pe acestea. Ia cu tine căști, dopuri pentru urechi, mască pentru somn, pernă pentru gât, ba chiar și un pai reutilizabil, dacă folosești de obicei.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.