Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Contributiile la pilonul II de pensii nu se reduc. Anul acesta sunt 7 miliarde care se livreaza catre Pilonul II, anul viitor vor fi tot 7 miliarde deci nu este niciun fel de problema. Avand in calcul ca va creste baza de impozitare si ca salariul brut creste cu 20%, e normal ca acest procent sa scada. Dar in valoare nominala e aceeasi suma. Iar temerile ca am proceda ca Ungaria, care a renuntat la Pilonul II sunt nejustificate!", a spus vineri ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, la o conferinta organizata la sediul Reprezentantei Comisiei Europene.

"Programul de guvernare se va duce până la capăt. Eu nu am citit Raportul Comisiei Europene. Pot să vă spun că pe ministerul meu am stat de vorbă cu doamna comisar Marianne Thyssen (comisar pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă n.r.) care este comisar pe probleme de muncă. Domnia sa ne-a felicitat pentru măsurile pe care le-am luat în acest an, în special pentru faptul că am depășit ținta de ocupare stabilită pentru România pentru anul 2020. Am ajuns deja la 70,5% ocupare a populației active și noi aveam prevăzut să atingem o țintă de 70% în 2020. De asemenea, ne-a felicitat pentru măsurile pe care le-am luat pentru reducerea sărăciei și chiar s-au înțeles foarte bine și acele treceri de contribuții de la angajator la angajat. Din punctul de vedere al Ministerului Muncii nu sunt niciun fel de probleme cu Comisia Europeană, ba dimpotrivă, aș putea spune, am fost felicitați", a spus, potrivit Agerpres, Lia Olguța Vasilescu, înainte de a intra la conferința.

"Dacă veți calcula cu ceea ce înseamnă întoarcerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat veți vedea că este exact suma de 1.900 de lei pe brut pe care noi am anunțat-o ieri în ședința de Guvern", a afirmat Lia Olguța Vasilescu.