Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Corespondență de la Tudor Martalogu: Experiența pozitivă a României în combaterea corupției este importantă și pentru Republica Moldova, care analizează și parțial implementează modelul românesc al luptei anticorupție, a declarat miercuri seară, pentru AGERPRES, Iurie Leancă, copreședinte al Comitetului parlamentar de asociere UE-Moldova, la finalul primei zile a celei de-a cincea reuniuni a acestei structuri de cooperare parlamentară.

''Modelul românesc al luptei anticorupție este analizat și parțial implementat în Republica Moldova, cel puțin acum este în curs de consolidare procuratura anticorupție, care într-un fel copiază această abordare a instituțiilor deja create în România. La fel este și cazul ANI, putem afirma că modelul este în linii mari cel românesc. (...) Faptul că suntem același neam și vorbim aceeași limbă ar trebui să ne faciliteze cumva preluarea experienței bune de la București, inclusiv prin participarea experților români — și au venit deja (la Chișinău, n.r.) mai mulți reprezentanți ai DNA și judecători — care sunt gata să transmită această experiență pozitivă'', a spus vicepreședintele legislativului de la Chișinău.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.