Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Varza murată nu trebuie să lipsească din cămara niciunei gospodine, putând fi folosită pentru o mulţime de preparate. Cea mai mare greşeală pe care o fac gospodinele este s-o pună în butoaie de plastic.


La 25 de căpăţâni de varzăm avem nevoie de 20 crengi de mărar uscat, 10 rădăcini de hrean, 10 legături de cimbru uscat, 4-5 pumni boabe de porumb, sare, cam 1,5 kg, grunjoasă, 1 pahar piper boabe, 3-4 gutui galbene.

Pentru a avea parte de o varză gustoasă, butoiul trebuie să fie de stejar. Varza se lasă aproximativ 15 zile afară, ca să o atingă bruma şi să se frăgezească. Butoiul de stejar se opăreşte şi se lasă o zi cu apă şi 1 kg de var nestins în el, ca să se cureţe de impurităţi. Butoiul se spală iar, în câteva ape clocotite. Pe fundul butoiului se presară un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb şi câteva felii de gutui.

Integral pe Adevărul



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.