Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

In fiecare an, mai mulți oameni sunt uciși de poluanți – de la aerul toxic până la apa contaminată – decât în orice război. De asemenea, poluarea este responsabilă pentru mai multe decese decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc. Această concluzie deranjantă apare într-un nou studiu publicat în revista medicală Lancet.

Oamenii de știință au stabilit că una din șase morți premature (aproximativ 9 milioane în 2015) are loc din cauza poluării. Aceste decese produc pierderi anuale de 4,6 trilioane de dolari sau aproximativ 6,2% din economia mondială.

Potrivit studiului, țările în curs de dezvoltare, în special din Asia și Africa, își expun cel mai mult cetățenii la risc din cauza lipsei de sisteme de monitorizare a poluării aerului și a solului. În 2015, unu din patru decese premature în India (2,5 milioane) și unu din cinci decese premature în China (1,8 milioane) au fost cauzate de boli legate de poluare.

Integral pe Green ReportComentarii

BREAKING NEWS - Un nou scandal în industria auto. Unele mașini hibride consumă de patru ori mai mult combustibil decât indică producătorii !!! VEZI DETALLII PE GREEN REPORT LA ADREASA: https://www.activenews.ro/economie/Un-nou-scandal-in-industria-auto.-Unele-masini-hibride-consuma-de-patru-ori-mai-mult-combustibil-decat-indica-producatorii-146989

23 octombrie 2017 22:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.