Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fostul premier Sorin Grindeanu, debarcat în luna iunie, după o răfuială cu liderul PSD Liviu Dragnea, a fost „răsplătit“ tot de PSD, tot cu o funcție în zona guvernamentală, de unde fusese trimis acasă tot de PSD. De data aceasta, Grindeanu va încasa un salariu de 10.000 euro pe lună, mult mai mare decât pe cel pe care îl încasa ca prim-ministru. Propunerea a venit din partea premierului Mihai Tudose şi urmează să fie validată în Parlament. Dragnea s-a reconciliat cu Grindeanu de teamă că fostul premier i se va alătura lui Victor Ponta, ceea ce ar fi pus în pericol majoritatea parlamentară.

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost propus de prim-ministrul Mihai Tudose pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Documentul a fost trimis, ieri, Parlamentului după ce Adrian Diță a demisionat vineri din funcția de președinte al ANCOM. Decizia va fi luată într-o ședință a plenului reunit, ceea ce înseamnă că parlamentarii PSD și ALDE îl vor vota pentru șefia ANCOM pe Sorin Grindeanu, pe care l-au demis pe 29 iunie prin moțiune de cenzură.

Ironia sorții face ca Grindeanu să-i ia locul la ANCOM lui Adrian Diță – propus de Grindeanu însuși pentru această funcție în mai a.c., pe când încă era premier. Investit cu toata încrederea PSD-ului în mai, Diță a devenit persona non grata pentru principalul partid aflat la guvernare cu doar patru luni mai tâziu, în septembrie. Asta după ce, afirmă NAȚIONAL, și-a permis să-i elimine din echipa de conducere a ANCOM pe Eduard Lovin și Bogdan Iana – două personaje agreate se pare nu numai de PSD dar și de unii liberali. Chemat la ordine de Comisia economică a Senatului (condusă de penelistul Daniel Zamfir), Diță a preferat să-și vadă de treabă și a demisionat, vinerea trecută, din fruntea ANCOM. Acum, locul lui va fi luat de Sorin Grindeanu – ”oaia neagră” oficială a PSD.

Numirea lui Grindeanu la șefia ANCOM a fost agreată și de premierul Mihai Tudose, cel care trebuia să trimită hârtia către Parlament. Tudose are și el interesul să aibă o majoritate parlamentară solidă, constată GÂNDUL. Preşedintele şi vicepreşedinţii ANCOM sunt aleşi de Parlament, la propunerea Guvernului, pentru un mandat de şase ani. Procedura a fost modificată, prin ordonanţă de urgenţă, de guvernul Grindeanu în luna aprilie. Dacă anterior președintele era cel care propunea Parlamentului șeful ANCOM, ordonanța de urgență prevede că propunerea este făcută de premier.

Chris Terhes, preşedinte al Coaliţiei Românilor din SUA, a avut o reacţie foarte dură vis-a-vis de acestă numire, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Securistul Tudose îl propune pe securistul Grindeanu şef la ANCOM. Aceasta este agenţia care dă licenţe de telefonie mobilă şi reglementează acest sector. Printr-un ordin ANCOM toate firmele de telefonie din România au terminale la SRI. Adică, faza cu mandatele date de judecător e pentru fraieri şi o falsă aparenţă de democraţie, pentru că ăia de la SRI ascultă oricum tot, direct din terminal.

Toată procedura de interceptare din România, chiar şi cu mandat, e ilegală pentru că segmentul acesta, dintre compania de telefonie şi SRI, nu e acoperită de o lege, ci de un act administrativ care nu este lege. Ceva avocaţi ar trebui sa conteste în instanţă  legalitatea interceptarilor exact pe acest motiv", a scris Chris Terhes pe contul său de socializare.

Fostul premier Sorin Grindeanu ar urma să câștige un salariu de 10.000 de euro pe lună, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Așadar, pe Grindeanu îl așteaptă o slujbă bună, într-o instituție care supervizează o piață de peste 4 miliarde de euro anual și care poate obține fonduri impresionante de la operatorii telecom prin diverse reglementări. Mai mult, fostul premier beneficiază de o procedură de numire simplificată, după ce președintele României a fost scos din ecuație, în urma unei decizii a guvernului pe care l-a condus până în iunie.

COTIDIANUL amintește că Guvernul Grindeanu este cel care a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanță de urgență, legea de funcționare a ANCOM, autoritate care reglementează piața de 4 miliarde de euro a telecomunicațiilor, astfel că numirea președintelui și vicepreședintilor acestei instituții se face acum de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului. Înainte de aprobarea acestei ordonanțe, conducerea ANCOM era numită de către președintele României, la propunerea Guvernului.

Deci Sorin Grindeanu se întoarce într-o poziție guvernamentală la dorința lui Mihai Tudose, de care îl leagă o prietenie strânsă. Dar de ce a acceptat Dragnea acest compromis? Pentru că PSD n-are nevoie acom de o ruptură masivă la Timiș, unde liderii PSD au demonstrat solidaritate pro-Grindeanu și anti-Dragnea într-o proporție uriașă.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Este bine că PSD i-a dat o nouă funcție bine plătită fostului premier PSD, Sorin Grindeanu?Comentarii

UNFORGIVEN Ca e lipsit de caracter, o stiam despre molusca-grindeanu, dar rusinea e si mai mare pentru cei care-i ofera aceasta sinecura grasa si nemeritata pe care si-a pregatit-o de cand era premier, un troc politic pe banii nostri ca sa faca ciocul mic. PS: Rushineeeeee !

25 octombrie 2017 8:58

Mihai Drojdier Tudose Mircea Nica, pe dv cand v-au recuperat cei de la KGB?

24 octombrie 2017 22:15

titlu aiurea "Rupe" Ponta sau Grindeanu PSD ca parca cei peste 3 mil. de votanti au votat DOAR pt. ei

24 octombrie 2017 11:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.