Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Până la sfârșitul anului vor fi inaugurate loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A 10 Sebeș-Turda – aproape 30 de kilometri. Pentru lotul 4 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva încă se fac analize. Anunţul a fost făcut astăzi, la o conferință de specialitate, Ștefan Ioniță, directorul general al Companiei de Drumuri. Practic, din 75 de kilometri de autostradă promiși la începutul anului, numărul kilometrilor scade la jumătate.

Întârzierile sunt cauzate de problemele birocratice cu obținerea avizelor dar și de calitatea redusă a lucrărilor ca efect al lipsei forței de muncă, susține Ioniță: „Constructorii au ridicat o problemă destul de importantă pe care nu trebuie s-o neglijăm: forța de muncă. Noi în toate inspecțiile pe care le-am făcut pe autostradă am sesizat acest aspect că nu există suficientă forță de muncă pentru derularea tuturor proiectelor. Ce facem din 2018 atunci când vom avea de zece ori mai multe obiective în faza de execuție? Constructorii trebuie să rezolve această problemă împreună cu mediul politic care trebuie să creeze predictibilitate în această zonă. Pe sectorele întârziate, antreprenorii nu s-au mișcat cum am fi vrut iar calitatea nu se ridică la nivelul exigențelor.Am aplicat penalizări conform clauzelor contractuale” – a spus Ioniță.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.