Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Elevii din întreaga ţară ar putea fi obligaţi să poarte uniformă. Cel puţin asta prevede un proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, depus la Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor.

„În ultimii 25 de ani, s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, privind situaţia lor financiară. O parte dintre cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci. Considerăm că această inegalitate, în special între elevi, are ca urmare un efect negativ privind dezvoltarea tinerei generaţii“, se arată în expunerea de motive a legii, potrivit adevarul.ro.

Specialiştii în Educaţie afirmă că introducerea uniformei în şcoli nu este o idee rea, dar asta doar în condiţiile în care costurile ar fi acoperite de autorităţile statului. Altfel, s-ar încălca principiul constituţional al gratuităţii accesului la învăţământul de stat.


Comentarii

Croitorul CEO de la Jilava Uniforma obligatorie? Hmm! C-o fi bine, c-o fi rău, mă miră faptul că nu se legiferează uniforma obligatorie în parlament. În parlamentul României ar trebui ca uniforma obligatorie să fie zeghea de ocnaș. Nu de alta, dar cum tot de la PSD un patruped grohăitor bolșevic a avut inițiativa legislativă a interzicerii în cocina parlamentară a cuvintelor pușcăriaș și pușcăriabil, măcar dacă toate grohăitoarele din cocina parlamentului vor fi îmbrăcate-n zeghea de ocnaș, atunci cuvintele de pușcăriaș și pușcăriabil nu numai că nu vor mai avea nici un rost, dar acele cuvinte nu mai pot fi folosite, din moment ce uniforma obligatorie, adică zeghea ar uniformiza toată turma din grajdul parlamentar. N-ar strica și construirea de fortificații cu zăbrele și gratii la cocina parlamentului, pentru ca turma de grohăitoare d-acolo să fie asortată mai bine decorului din moment ce uniforma parlamentară obligatorie ar fi zeghea de ocnaș. Ca să fie o uniformă și un mediu uniform ca o apă și un pământ, acolo în cocina legislativă a țării. La final, s-ar potrivi nu numai ca rimă, lozinca aia celebră, la cât mai mulți ani cu executare! Fără alte comentarii!

23 octombrie 2017 12:40

@Gh Craioveanu Nu ne intoarcem in comunism, uniforma este ceva normal in multe tari, unele foarte dezvoltate (vezi Japonia sau Coreea de Sud). Citeste Bajenaru - Cismigiu&Co - ca sa vezi ca uniforma exista si in perioada interbelica in România, când nu erau (slava Domnului) comunisti. Este nevoie de asa ceva, de o uniformizare in invatamant - prea s-a dezvoltat curentul 'cocalar/pitipoanca'. Ar fi cazul sa se dezvolte si curentul 'elev normal', caruia sa-i pese de carte, nu de modã.

23 octombrie 2017 11:08

Gheorghe Craioveanu.. ne intoarcem in comunism,,,,jegul asta mai spune ca a luptat in 89 impotriva comunistilor.

23 octombrie 2017 10:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.