Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

E greu de spus dacă lui Ludovic Orban îi întoarce cineva cheița sau chiar așa gândește el. Diferența nu e mare, dar ideile lui se plasează mult sub cota de hazliu cu care ne obișnuiseră Alina Gorghiu și Raluca Turcan. Acesta se află într-o situație similară cu a Convenției Democrate din România. A vrut puterea cu orice preț, ca și CDR, a obținut-o și acum nu mai știe cum să o folosească.

Lipsit de viziune politică și atins de disperare, Ludovic Orban încearcă o relansare a PNL. Una care poate nu ar fi atât de jenantă, pe cât de prost gândită este. Își îndeamnă subordonații să atace PSD chiar cu oamenii PSD. Nu e vorba de lideri, ci de simpatizanți sau membri. În modul lui simplist de a găsi soluții, bugetarii și pensionarii trebuie convinși, cu orice preț, că sunt marii păcăliți ai politicilor social-democrate. NAȚIONAL constată că nu e clar cum arată din partid initiațiva lui, dar de afară se vede ca o lucrătura gândită de un nepriceput, disperat să îi arate șefului de la Cotroceni că PNL se zbate. Dar nu spune și ce ar putea oferi el și partidul lui, în contrapartidă, în lipsa unui program coerent și cu priza la electorat.

Și președintele Klaus Iohannis a pornit un război cu PSD și COTIDIANUL susține că nu e nimic imoral în intenția președintelui de a duce un război politic. Scorul PNL la parlamentarele din 2016 face această intenție necesară. Probleme de moralitate ar începe din momentul în care președintele ar folosi influența sa asupra DNA și SRI pentru a duce acest război politic. Povestea cu Ordonanța 13 ne-a atras atenția că între această influență și traficul de influență pot să dispară toate granițele. Atunci, președintele s-a lecuit de asemenea intervenții și ori a învățat să salveze aparențele, ori chiar s-a decis să joace cinstit.

Numai că, iată, după opt luni de aparentă normalitate, se întâmplă din nou ceva anormal într-o democrație care nu vrea să-și recunoască statutul de periferie colonială. (Dacă l-ar recunoaște, ne-am afla într-o afacere comandată de interesele Metropolei și asta ar fi normalitatea). DNA a pornit o dosariadă anti-Dragnea, principalul contracandidat al celui de-al doilea mandat al președintelui Iohannis, care se dovedește cu vârf și îndesat a fi și neprofesionistă, și abuzivă, și politică.

Și fostul președinte PSD Victor Ponta își duce propriul război cu PSD și l-a atacat din nou pe șeful PSD, Liviu Dragnea. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, citată de ROMÂNIA LIBERĂ, fostul premier spune că, în prezent, PSD a fost confiscat de Cartelul de la TelDrum, iar nota de plată o să vină cu siguranță tocmai din partea milioanelor de oameni cinstiți și de bună-credință care au votat PSD și acum își văd votul batjocorit fără rușine. Fostul premier precizează că ieșirea PSD de la guvernare s-au putea produce din cauza promisiunilor făcute în campania electorală care au fost înlocuite însă cu alte măsuri fiscale, el criticând totodată faptul că în Executiv au apărut "toți baronii, secretarele și valeții de la TelDrum după ce toți oamenii competenți au fost înlăturați pe motiv că sunt ai lui Ponta".

Deocamdată, Ludovic Orban a câștigat un război mic, chiar în interiorul PNL. Deputatul PNL Mara Mareş, p referata lui Orban a devenit preşedinte al organizaţiei Tineretului Naţional Liberal, fiind votată de 545 de delegaţi prezenţi la Congresul TNL, după un tur al doilea de scrutin, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Pentru contracandidatul său, Radu Surugiu, au votat 496 de delegaţi. Trei candidaţi s-au înscris iniţial în cursa pentru şefia TNL: Mara Mareş, care a primit în primul tur 513 voturi, Radu Surugiu - 348 şi Glad Varga - 212, primii doi calificându-se într-un al doilea tur de scrutin.

JURNALUL NAȚIONAL amintește că după fuziunea dintre PNL și PDL, Tineretul liberal a fost condus în tandem de copreședinţii Costel Alexe și Sorin Moldovan, ambii deputaţi. Despre școala politică a TNL, deputatul Costel Alexe, care nu a mai candidat, a spus că „este aproape Oxford-ul scenei politice rom-nești”, având „aproape aceeași vârstă cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași sau Universitatea din București”. Alexe a mai spus că fuziunea dintre PNL și PDL nu a adus satisfacţiile așteptate, în condiţiile în care „o familie nu poate fi condusă când este alcătuită de doi taţi, de două mame, trei verișori și vreo 40 de nepoţi”.

Acest război din liga mică arată de fapt, cum sunt lucurile în PNL, constată ANTENA3. Sunt trei tabere ale seniorilor care se războiesc prin intermediul tinerilor, cei trei candidați. Deputata de Brașov Mara Mareș a fost susținută de președintele PNL, Ludovic Orban, Radu Surugiu a fost susținut de Mihai Voicu și de tabăra foștilor liberali iar deputatul Glad Varga a fost susținut, la rândul său, de Cristian Bușoi și mai mulți lideri foști PDL.

Liderii grei ai partidului și-au aruncat în luptă protejații și nu au lipsit acuzațiile extrem de dure, privind încercări de fraudare a a alegerilor. Surse din PNL au declarant pentru ADEVĂRUL, că președintele partidului, Ludovic Orban, ar fi sunat la unii lideri de organizații, cerându-le să o voteze pe Mara Mareș. Alte acuzații se referă la faptul că celor de la filiala Bacău li s-ar fi cerut să facă o fotografie a votului, ca să demonstreze astfel că au votat tot cu Mareș. În caz contrar, ei puteau fi demiși din funcția de consilier local.

Cine este Mara Mareș? NAȚIONAL susține că este o duduiță care fie vorba între noi nu a demonstrat până acum că are stofă de aprigă politiciană ci doar că este fata lu’ tata Ioan Mareș – președintele PNL Făgăras (în trecut a fost lider al PDL Făgăraș) și consilier județean al PNL, considerat a fi și ”regele cartofilor” în zonă.Comentarii

Corina Creața - ȘI NOI, ȘI NOI aicea, la ”Komissie” PURTĂM RĂZBOI (în valonă se pronunță ”războa”, n cu PSD-ul (adică cu mine însămi și cu gașka mea de co-penali, n.m.) în numele POPO-”valorilor” HOMO-”europene” (și al miliardelor ciordite de alde Microsoft, EADS, BOSCH, BECHTEL & Comp.-licii lor,, bașca ăia cu ”regenerabilele” și cu ”durabilele”, care ”salvează” planetele ”noastre” de Schimbările Clismatice, n.m.) !!! Cu respect, CC a CE a UE

24 octombrie 2017 6:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.