Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O expoziție de fotografie și cea de-a doua ediție a festivalului care oferă publicului cele mai bune filme prezentate la Cannes sunt evenimentele care vor marca vineri deschiderea primului cinematograf de stat de după 1990 din Iași.

Ideea deschiderii noii săli de proiecție la Ateneul din Iași a fost susținută, ani de zile, și de organizatorii "Serilor Filmului Românesc" (SRF), un festival dedicat în exclusivitate filmului de la noi din țară. Expoziția de fotografie "SRF Infinit", care va fi deschisă la inaugurarea cinematografului, este practic o reiterare a celei de-a opta ediții a evenimentului cultural, care a avut loc în luna mai a acestui an la Iași.

"Expoziția va marca un moment important, pe care noi îl aveam ca obiectiv încă de la prima ediție a SFR, în 2010. Ne doream atunci să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește sălile de cinema de stat din Iași, să facem autoritățile să înțeleagă că avem nevoie de marele ecran pentru filmul românesc, pentru filmul de artă, de autor, care nu intră în sălile de tip multiplex. Acum inaugurăm la Ateneu primul cinematograf de stat de după 1990, ceea ce este și o realizare a echipei SFR, prin tot ceea ce face prin fiecare ediție. Ne-a ajutat mult în acest sens și regizorul Cristian Mungiu, pe care l-am avut ca invitat special la ediția a opta și ne bucură că autoritățile și Ateneul susțin o cauză care va aduce un plus Iașiului și vieții culturale de aici", a declarat directorul Festivalului SFR Iași, Andrei Giurgia, printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.