Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Astronautul italian Paolo Nespoli a publicat recent pe contul său de Twitter o fotografie realizată de pe Stația Spațială Internațională care arată cum un nor alb și dens a acoperit o mare parte din teritoriul Italiei.

„Ceață sau nor format din cauza poluării?” s-a întrebat astronautul în mesajul care însoțea imaginea pe Twitter. Măsurătorile făcute recent de specialiști par să confirme a doua variantă. În 24 de orașe din nordul Italiei s-a depășit limita permisă de lege pentru smog. Temperaturile ridicate din nordul Italiei şi absenţa ploilor au dus la creşterea nivelului de poluare, susțin aceștia.

Experții NASA au explicat și motivul din cauza căruia smogul nu s-a dispersat deja: Alpii acoperiți de zăpadă din nordul țării restrâng circulația aerului între nordul Italiei și Europa continentală. Astfel, poluarea din această zonă „rămâne captivă” și poate dura zile întregi până se dispersează.


Comentarii

Vasile CUTREMURĂTÓR, -OÁRE, cutremurători, -oare, adj. Care zguduie, înfioară, impresionează profund; îngrozitor, groaznic. Invatati bai prostilor sensul cuvintelor!

20 octombrie 2017 11:24

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Dacă ești orb și prost ca mă-ta și ca tac-tu, mai bine stai în banca ta. Valabil pentru toți ziariștii. Norii planetei Pămînt NU se formează. Ei sînt creați prin Duhul Sfînt pogorît din Împărăția Cerurilor.

19 octombrie 2017 22:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.