Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Chiar președintele PSD Liviu Dragnea, responsabil cu promisiunile electorale, anunță că legea pensiilor se amână. „Nu trebuie să îşi producă efectele în 2018” spune şeful PSD, deşi promisiunile sunau altfel în campania electorală.

Întrebat dacă legea pensiilor este cuprinsă în draftul de buget pentru anul viitor, Dragnea, citat de ANTENA3, a negat: „Nu. Din moment ce nu o avem, n-ai cum să o prinzi. Din moment ce nu e adoptat, ca să vii cu un proiect de lege a bugetului de stat nu poţi să vii decât pe legi adoptate, nu poţi să rezumi că în anul următor sau peste o lună va fi adoptată o lege. Legea pensiilor nu este obligatoriu să-i producă efectele financiare în 2018, în schimb toate creşterile de care am vorbit în programul de guvernare sunt prinse în legea bugetului”.

Declarația președintelui PSD a venit la doar o zi după ce Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a făcut noi precizări legate de legea pensiilor şi salariile românilor, anunță B1TV. Aceasta a declarat că punctul de pensie va creşte şi anul viitor, conform programului de guvernare. „Vom face corecţii în legea pensiilor. Va fi un proces mai îndelungat pentru că sunt 5 milioane de pensii care trebuie recalculate.

Nu vor fi consideraţi pensionari cei care la ora actuală sunt pe pensia socială minimă. Ei vor intra pe altă lege. Vor primi indemnizaţia pe care o primesc şi acum. A crescut de la 400 de lei, anul trecut, la 520 de lei anul acesta. Din luna ianuarie, va fi 640 de lei. Dar este foarte adevarat ca nu trebuie amestecaţi cu ceilalţi pensionari, unde va fi un calcul separat, în funcţie de contributivitate”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

CURENTUL amintește că în luna iulie 2017 când angajații din administrația locală au primit majorări nesimțite la salarii, Olguța Vasilescu anunța că și medicii și profesorii vor primi 25% la salarii de la 1 ianuarie 2018. Ulterior, Guvernul a anunțat că va trece plata contribuțiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului, ceea ce urma să transforme cei 25% în 4% primiți în plus în buzunar. Confruntată cu mișcări de stradă și amenințări cu greva din partea sistemului sanitar, Olguța Vasilescu a recunoscut ieri pentru Știrile ProTV că creșterea de la 1 ianuarie 2018 va fi de doar 4% pe net dar a promis că de la 1 martie va fi de încă 30%.

Cei care se așteptau ca în urma recalculării pensiilor, potrivit legii 192/2015, să primească bani mai mulți s-au trezit, de fapt, cu pensii mai mici. Practic, din datele centralizate la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice, la data de 12.10.2017, reiese că au fost emise 31.637 de decizii de recalculare, în baza legii nr 192/2015, pentru anii lucrați în grupa a I a sau grupa a II a de muncă, din care, doar 6.462 de decizii au condus la creșterea cuantumului pensiei.

Așadar, constată LIBERTATEA, doar 20,4% la sută din pensiile recalculate au crescut (CNPP nu ne spune ce creșteri s-au înregistrat, însă, din datele noastre, creșterile sunt în cele mai multe cazuri foarte mici), în timp ce 80 la sută din pensii au ascăzut, în urma recalculării. Dar, CNPP precizează că, potrivit legii, în cazul în care, în urma recalculării a rezultat o pensie mai mică, va rămâne în plată pensia actuală. Cu alte cuvinte, nicio pensie nu va scădea. Și o altă lovitură: pensiile mărite nu se mai dau și pentru 2016, așa cum prevedea Legea nr. 192/2015.

Avalanșa de măsuri fiscale anunțate pentru 2018 lasă în aer bugetele companiilor, constată ZIARUL FINANCIAR. Aplicarea TVA defalcat, transferul contribuțiilor sociale în sarcina angajatului, eliminarea impozitului pe dividende sau scăderea TVA sunt doar o parte dintre măsurile fiscale despre care s-a discutat în spațiul public, dar a căror aplicare este neclară. Deși au rămas mai puțin de trei luni până la finalul anului, iar mediul privat își pregătește bugetele pentru anul viitor, consultanții fiscali și companiile sunt încă nedumerite în ceea ce privește fiscalitatea din 2018.

Coaliția de guvernare ne pregătește noi surprise, anunță ADEVĂRUL. Liderii puterii se întâlnesc miercuri într-o ședință de coaliție în care să discute următoarele măsuri pe care să le implementeze. Mai multe taxe, impozite și legi vor fi pe ordinea de zi a discuțiilor. Bugetul pe 2018 este una din temele principale pe care coaliția guvernamentală le va discuta în această perioadă. Liviu Dragnea a anunțat încă de săptămâna trecută că partidul începe la proiectul de lege pentru acesta.

Coaliția trebuie să se decidă și privind implementarea plații defalcate a TVA care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Premierul Mihai Tudose a anunțat că se dorește renunțarea la ideea inițială privind obligativitatea TVA split și ca proiectul să fie făcut doar pentru firmele aflate în insolvență și faliment. Legea care transferă contribuțiile de la angajator la angajat va fi o altă măsură economică pe care puterea trebuie să ia o decizie.Comentarii

Pute repetentule ,asta nu e restanta sa o dai de n ori ca tine!!!sau guvern sa-l faci saptamanal !!!

19 octombrie 2017 9:00

Liviu Dragnea, Dumnezeul Romaniei si al programul Biblie al guverarii Le-am dat celor 7 milioane de pensionari cate un vibrator cu sigla psd. Le va tine de cald la iarna. Legea pensiilor o lasam pe mai tarziu, in pragul urmatoarelor alegeri. Vrajeala functioneaza de fiecare data. It works everytime: le promiti, te voteaza si apoi le-o dai la muie si tot asa.

19 octombrie 2017 7:33

specialu Pai si cu pensia mea cum ramane, am numai 40 000 pe an...

18 octombrie 2017 22:48

Levy Goldenberg alias Liviu Dragnea Cele mai bune gaoze le au pesnionarii. Stau capra, cum ii pui asa stau. I-am futut si anul asta.

18 octombrie 2017 22:31

Mara Chiar daca se va ajunge la 1750 lei punctul de pensie, acela nu va fi egal la vremea respectiva cu 45% din salariul mediu brut pe economie. Calculati cat va reprezenta 45% din salariul mediu brut pe economie in 2019 si va veti convinge ca am spus adevarul.

18 octombrie 2017 18:42

Liviu Dragnea PS Informatiile despe PENSII erau tinute intr-un dulap inchis intr-o camera blindata iar la intrare era de paza UN BALAUR cu 9 CAPETE. Greu am ajuns la informatii. A trebuit sa ma lpt cu balaurul. Sa-i tai capetele. Ati vazut ce-am facut eu pentru voi, popor nerecunoscator. Amgasit grozavii. A trebuit sa schimbam pensiile de vreo 900 lei/luna, a catorva mii de oameni, cu 10 lei pe luna. La PENSIILE SPECIALE care sunt de ordinul 20 000 lei sau chiar 40 000 de lei pe luna nu am ajuns inca. Mai avem o camera pazita de alt BALAUR. Va plac povestile mele? Eu nu va mint ca Basescu!!

18 octombrie 2017 18:06

Liviu Dragnea O nouă lege a pensiilor, care e aproape finalizată, nu e vorba ca ea să fie prinsă în bugetul pe 2018. Ar însemna să fim nerealiști. E vorba despre repararea nedreptăților, e vorba de milioane de dosare. E un proces lung. Vom lua decizii importante pe ce perioadă vom aloca resurse bugetare pentru oamenii care au pensii diferite, deși au muncit la fel. Nimeni nu știam, când am făcut promisiunile din programul de guvernare, ce grozăvii vom găsi în sistemul de pensii. Încă ne e greu să avem acces la informații. Am ajuns cu greu la ele.”, a spus Dragnea. Prostovanilor, am vrut sa rezolvam doua lucruri. 1. MARIREA SALARIILOR pentru NOI nu pentru VOI. 2. Orbirea pPENSIONARILOR in fata PENSIILOR NESIMTITE pe care le primim (le vom primi) NOI nu VOI. Acum ati inteles? SALARIILE la NOI merg deja. PENSIILE erau in vigoare, numai ca lui Olguta i s-a miscat micuta si s-a trezit sa vorbeasca de PENSII NESIMTITE, asa ca ele merg, nu le-am corectat, doar voua v-am scos ochii cu promisiuni. SA NE VOTATI SI IN 2020 ca altfel nu vor intralegile in VIGOARE nici in 2022. Salut!!

18 octombrie 2017 18:00

Socotitorul Voi chiar credeati ca se va da la pensionari 1750 lei/punctul de pensie? Acesta a fost : din 01.01,2012 in valoare de 732,80 lei ; din 01.01.2013 valoare de 762,1 lei; din data 01.01.2014 valoare de 790,7 lei ; din data 01.01.2015 valoare de 830,2 lei ; din data 01.01.2016 valoare de 871,7 lei ; din data 01.01.2017 valoarea este 917,5 lei iar din data 01.07.2017 este 1000 lei. Credeti ca va creste cu 75% in DOI ANI? In 6 ani a crescut cu 36.6%

18 octombrie 2017 17:10

vio PSDACI de 2000 de ani nu va pierdeti speranta! VOTATI PSD !

18 octombrie 2017 14:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.