Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

60% dintre soferii din Romania vorbesc la telefonul mobil atunci cand conduc si nu folosesc handsfree, iar aproape 1 din 5 soferi a condus sub influenta alcoolului cel putin o data, arata rezultatele unui sondaj realizat de de Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, in cadrul campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN".

Mai mult, aproape 40% trimit mesaje text atunci cand conduc (21% - rar, cand apar urgente, 13% - din cand in cand, 4% - aproape la fiecare calatorie cu autovehiculul) si aproape 20% au condus sub influenta alcoolului cel putin o data.

De asemenea, peste 70% dintre pietoni traverseaza neregulamentar cel putin ocazional, 77% dintre biciclisti nu folosesc niciun fel de echipament de protectie atunci cand circula cu bicicleta, iar unul din cinci motociclisti se strecoara de cele mai multe ori printre masini, in trafic, arata acelasi sondaj.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.