Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Deputatul PNL, Cătălin Predoiu susține că, dacă Rovana Plumb se consideră nevinovată atunci ar trebui să meargă în instanță, în fața unui judecător care să hotărască dacă acest lucru este adevărat sau nu.

Mai mult, deputatul PNL critică membrii PSD-ALDE, despre care spune că încă nu înțeleg că doar instanța de judecată se poate pronunța printr-o hotărâre definitivă asupra vinovăției unui om. Iar în opinia sa, nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar parlamentarii.

„Noi nu suntem instanță de drept penal noi suntem Parlamentul României. Problema este că PSD -ALDE nu înțeleg ce consecinte dramatice decurg din respingerea cererilor Ministerului Public. Noi nu hotaram cine este vinovat sau nu, ci hotărâm care este pozitia Parlamentului in raport cu cererile Ministerului sau Parchetul”.

Totodată, deputatul PNL atrage atenția asupra faptului că mai multe cereri ale procurorilor DNA sunt respinse în Parlament iar de aici lucru se înțelege că, de fapt că, parlamentarii fac scut pentru a se apăra în fața DNA.

„De cele mai multe ori este criticat Parlamentul că respinge aceste cereri. În conditiile in care in Romania problema copruptiei nu este rezolvata se creeaza in opinia publica sentimentul că in Parlament sunt oameni mai presus de lege care nu sunt suspusi acelorasi proceduri. Asta subminzează credibilitatea și în relația dintre Parlament și popor. Asta creează că cei din Parlament au un regim privilegiat. Sunt acoperiți cu texte. Problema noastră este sa dăm un semanl clar că orice procedură judiciarpă trebuie hotărâtă de un judecător. Doar un judecător este îndrituit să facă acest lucru. Cei care neagă principiul prezumției de nevinovăție sunt chiar membrii PSD-ALDE. Prezumția de nevinovatie însemană să fii nevinovat până cand o hotarare judectaorească sa de vina definitiv. Membrii PSD Ald ar trebui să dea curs cererilor procurorilor , a declarat Cătălin Predoiu.”


Comentarii

Mare om, profund idiot! Bai gangavila, mai ai frati? Cine dracu ti-a dat tie branci spre o cariera in justitie?! Cred ca dracul in persoana. Pacat de ma-ta, ca tre' sa suporte injuraturile adresate unui idiot ca tine, ce a uitat zicerea aia umanista ca "mai bine sa scape o mie de vinovati decat sa fie pedepsit un nevinovat". De fapt, idiotii de ai ca tine considera ca, daca nu aplicati dictonul clasic al arenelor idioate "pe ei, pe mama lor" si-i lasati sa-si faca treaba, pesedistii astia "imputiti" castiga, in perpetuitate, orice alegeri in tara asta amarata!

17 octombrie 2017 9:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.