Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat, la ședința Secţiei pentru procurori a CSM de luni, că are nedumeriri în legătură cu motivul pentru care echipa de inspectori trimisă la DNA a avut șase membri, deci un număr par care nu a permis formarea unei majorități.

În debutul discursului său, Tudorel Toader a afirmat că prezența sa la ședința CSM este una necesară, având în vedere că în calitatea sa de ministru al Justiției a solicitat evaluarea managementului de la Direcția Națională Anticorupție.

”Era necesară prezența mea, în condițiile în care eu am solicitat această evaluare. Fac doar câteva referiri, nu constatări, nu trag concluzii, aproape că nu pun întrebări. Îmi rezerv acest prerogativ după ce evaluez întregul document, rapoartele și observațiile. (...) Am prerogativa de a trage concluziile finale cu privire la managementul de la DNA. (...) Eu exprim o nedumerire asupra faptului că echipa de control a fost formată din șase inspectori, nu cu număr impar ca să poți face o majoritate. Noi, cu șase inspectori, rămânem într-o stare de dubiu. Astfel de echipe trebuie să aibă un număr impar ca să ai o majoritate”, a spus ministrul Justiției.
”La rândul meu, voi trage o concluzie cu privire la valorificarea raportului. Fac apel la dvs, dacă nu vă supărați, la un fel de echilibru, de egalitate de arme, de abordare. Sentimentul meu este că faceți anchetă cu dânșii acum- n.r. membrii Inspecției Judiciare- și am participat și la audierea cealaltă. Doamna Kovesi cu adjuncții au relatat ce au avut de relatat, lăsați-i și pe dânșii în aceeași manieră”, a mai spus Toader, în ședința CSM.


Comentarii

Relu Domnului Ministru Toader ii suntem recunoscatori pentru faptul ca a scos la lumina mizeria care exista-n CSM precum si-n institutia numita Inspectia Judiciara ! Aceste institutii au lucrat multa vreme la comanda si s-au spionat reciproc iar pe alocuri si-au creat simpatii...D-ul Ministru are obligativitatea de a face ordine si...curatenie si concomitent sa readuca in spatiul public increderea populatiei in institutiile fundamentale ale Justitiei ! Va multumim d-le Profesor si va uram pe mai departe mult succes !

17 octombrie 2017 11:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.