Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Dacă ai anumite alimente pe care le iubești la nebunie, cum ar fi strugurii, prunele, piersicile sau chiar ouăle, de ce să nu încerci să pui deoparte și pentru iarnă? Profită de ele cât sunt de sezon și pune-le la murat.

Pepene roșu

Această rețetă cu influențe rusești este bine cunoscută în unele zone ale țării. Dacă nu ai auzit niciodată pepene roșu murat, acordă 30 de minute pentru prepararea lui, apoi mai așteaptă două săptămâni și nu îi vei mai uita gustul.
Prune

Prunele murate pot fi păstrate în frigider câteva luni și durează mai puțin de jumătate de oră să le pregătești. Le poți servi lângă fripturi, brânzeturi, biscuiți sărați, cu înghețată de vanilie sau panna cotta.
Struguri

Strugurii murați își pot găsi locul lângă brânzeturi vechi sau chiar în paharul de martini, în loc de măslină. Trebuie să ai răbdare cam o lună până să guști rezultatul.

Integral pe Green Report



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.